Vuosipäivä

Ihan tässä yhtäkkiä tajusin, että eilen tuli vuosi täyteen Espanjassa. Siis jos ei edellistä syksyä lasketa. Mutta tasan vuosi sitten palasin kuuden viikon Suomi-keikalta ja asetuin tähän taloyhtiöön. Mitä kaikkea sitä on tapahtunutkaan.

Tammikuu 2015
Muutto La Cala de Mijasiin ja asettuminen uuteen kotiin. Tammikuu meni asettuessa ja tarpeellisten ja tarpeettomien tarvikkeiden hankintaa. Oli pirun kylmä ja kesti kyllä tottuessa siihen, että sisällä on kylmä. Tutustuttiin Viljan ympäristöön ja lenkkeiltiin ekan kerran meren rannalla.

Helmikuu 2015
Tein YAMK opiskeluja ja samalla aloitettiin ystäväni kanssa espanjanopiskelut. Heppailtiin tietenkin tutulla tallilla ja tutustuttiin naapurin heppaan. Kävin myös kalankäsittelykurssilla. Tutustuin hyvin tärkää ihmiseen eli Maissin kasvattajaan.

Maaliskuu 2015
Sain ensimmäisen vieraani Helin kotiini! Kierreltiin rannikkoa pitkän viikonlopun ajan. Kävin ruokakurssilla ja teimme siellä tapaksia. Naapureiden kanssa järjestetiin allasbileet, jotta tutustutaan toisiimme. Kuun loppupuolella tein visiitin Irlantiin serkkuni häihin. Kuun lopussa 25. päivä syntyi 11 pentua Terra di Siena kenneliin ❤

Huhtikuu 2015
Sain toisen vieraan eli äitini tänne reiluksi viikoksi. Siihen viikkoon riittikin tapahtumia esimerkiksi automurto. Lämpötila ulkona alkoi vihdoin muuttua kesäisemmäksi ennätuskylmän talven jälkeen ja kukat olivat loistossaan. Sain kenkää työpaikastani Suomesta, mitäs halusin jäädä tänne. Samana päivänä sain uuden työpaikan Marbellasta. Työt alkoivatkin huhtikuun lopussa.

Toukokuu 2015
Seuraavat vieraat saapui. Ystäväni tyttärensä saapui pitkäksi viikonlopuksi. Aika kului heppailun ja hengailun merkeissä. Parin viikon päästä tuli seuraavat ystävät pitkäksi viikonlopuksi. Hyvää ruokaa, viiniä, kiertelyä ja shoppailua. Lämpötilat nousivat jo Suomen hellelukemiin. Maissi muutti meille kuun loppupuolella ja häntä käytiin muutenkin ihailemassa kuun aikana.

Kesäkuu 2015
Kesäkuussa sain serkkuni tänne käväisemään. Työt olivat täysillä käynnissä.  Saimme jälleen uuden perheenjäsenen, oman auton.

Heinäkuu 2015
Kummityttö, isosisko ja kaksi kaveria saapuivat viihdyttämään minua pariksi viikoksi. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, maastopaloa ja asuntomurtoa. Nautittiin helteistä ja ihanasta kesästä. Ja töitä aamusta iltaan. Ihania hetkiä naapureiden kanssa ja tutustuen hyvin. Käytiin heidän kanssa Mijas Pueblossa Luna Morassa ja La Cala de Mijasin Ferioilla. Sain tietää, että ihana asunto tässä yhtiössä tulee myyntiin.

Elokuu 2015
Käväisin Suomessa parin viikon lomalla, viikko pääkaupunkiseudulla ja viikko Puumalassa. Koirat olivat kotona Suomesta saadun dogsitterin kanssa. Ihanat, ihanat helteet jatkuivat kotona. Ja myös tulipalot. Onnkesi pyromaanikin saatiin lopulta kiinni.

Syyskuu 2015
Elettiin arkea: hevosia, kävelyistä, hedelmiä suoraan puista. Töitä ja töitä. Kävimme ensimmäisessä koiranäyttelyssä Gibraltarilla.

Lokakuu 2015
Sain lähtöpassit työpaikastani ja aloitin freelancer urani. Aikaa oli taas enemmän nauttia tästä maasta. Ja elämästä. Käytiin ihanalla tallilla, jossa treenataan mm. Passionatassa esiintyneitä heppoja. Tehtiin asuntokaupat! Hoidin muuttokuorman järjestelyt Suomesta Aurinkorannikolle.

Marraskuu 2015
Uuden kodin remontti alkoi ja pian pääsin muuttamaan uuteen kotiin. Sama talo, sama rappu, yksi ylempänä oleva kerros. Sain osani espanjalaisesta asiakaspalvelusta, joka tosin oli hyväksi viimeisille opiskeluilleni ja sain kokemuksista rakennettua hyviä caseja. Kuivan kesän jälkeen alkoi vihertää. Reissattiin Rondaan kummitätini kanssa.

Joulukuu 2015
Pääsin Granadaan ensimmäisen kerran, jälleen kiva reissu kummitätini kanssa. Paistoin naapureille joulutorttuja ja tein glögiä. Vietettiin talliporukalla pikkujouluja ja ystäväperheen kanssa joulua. Naapureiden kanssa grillattiin ja vierettiin running dinneriä. Sain ystäväni kylään Uudeksi Vuodeksi. Ja 31.12. valmistuin virallisesti YAMK trandenomiksi.

Tammikuu 2016
Eletään tammikuuta. Täällä on kylmä tuuli kuten viime vuonnakin. Vähän lämpimämpi onneksi. Takana ihana vuosi uudessa kotimassa. Joulun alla oli hetken pieni Suomi-ikävä, mutta se haihtui glögillä ja joulutortuilla. Nyt lukien pakkkas- ja lumiuutisia, ei ikävästä ole merkkiäkään. Tämä on mun koti ❤

Advertisements

2 thoughts on “Vuosipäivä

  1. Hola! Olipa kiva yhteenveto menneestä vuodesta. Jopa on ollutkin monenlaista menoa, hyvä että olet pysynyt kaikessa mukana itsekin 😂 Vauhtia ja vaarallisia tilanteitakin. Melkeinpä toivoisin jopa rauhallisenpaa jaksoa elämääsi. . . Montako espanjansanaa on jo opetusohjelmassasi, sitä et maininnut sitä saavutustasi. Antoisaa vuotta sinne Costa del Soliin. Ehkäpä nähdään myös 2016.

    Like

    • Kiitos ja samoin oikein ihanaa vuotta sinnekin. Toivottavasti nähdään ja tulkaa taas, niin päästään kiertämään uusia paikkoja! Taitaa mulla olla 900 sanaa tällä hetkellä. Huh, mutta lisää tarvitaan!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s