Running Dinner – kiertävä illallinen

Naapurillani on aina hyviä idoita. Tällä kertaa ajatuksena oli järjestää naapurien kesken Tapaninpäivän/boxing dayn running dinner eli kiertävä illallinen. Kutsuun vastasi neljä asuntoa meidän rapusta. Eli kaikki joille kutsu kävi 🙂 (toisen rapun yksi naapuri oli Ranskassa koko joulun). Pari päivää aiemmin arvoimme pullonpyöritykellä, kuka asunto vastaa mistäkin ruoasta. Minulle sattui arvonnassa alkuruoka.

Aloitimme illallisen viideltä alkupaloilla ja alkudrinkillä. Valittavana oli shampanjacoctail tai martini. Lisäksi tarjolla oli pientä naposteltavaa. Nämä naapurit olivat englantilaisia.

Itse tein kaiken valmiiksi ennen alkupaloille siirtymistä. Katoin pöydän ja tein ruoan valmiiksi. Tein valkopapukeittoa, joka osoittautui todella herkulliseksi. Resepti tulossa jossain välissä ruokablogin puolelle. Erikoisuutena vieraani toivat myös oma tuolit tulleessaan, edelleen odotan omia tuoleja saapuvaksi kaupasta.

kattaus

Kattaus ennen vieraita

vieraat

Vieraat ja ruoat pöydässä. Ai kamala, mikä pahvilaatikko röykkiö vielä pilkistää.

Tämän jälkeen siirryimme seuraaville, hollantilaisille, jossa tarjolla oli pieniä jauhelihapihvejä, perunakasvishöystöä ja lihapasteijaa.

paaruoka

Maukas pääruoka

Jälkiruoka tarjoiltiin unkarilaisen pariskunnan kotona. Saimme syödä herkullista omenapiirakkaa.

vivieninvieraat

Omenapiirakalla

Seuraavana päivänä etsittiin mikä lasi oli eksynyt mihinkin asuntoon. Kaikki tuolit palautuivat jo illalla 🙂

Tämä oli älyttömän hauska tapahtuma. Teemme ehdottomasti myös uudelleen. Se on vielä erikoishauskaa, että kaikki on kotoisin eri maista, joten samalla tulee hieman tutustuttua eri maiden ruokakulttuureihin. Itselläni ruoka oli enemmänkin eurooppalaista, mutta kattaus oli kyllä pelkkää Iittalaa, Arabiaa ja Hackmania 🙂

Advertisements

6 thoughts on “Running Dinner – kiertävä illallinen

 1. Näyttääpä herkulliselta! Mekin käytiin Hämeenlinnassa asti syömässä ja ruoka oli todella hyvää! Mutta tuoleja eikä laseja ei otettu matkaan 😉 ¡¡¡Prospero Año Nueva 2016 para Ti!!!

  Like

 2. Olipas hauska idis! Mitenköhän tämän saisi toimimaan täällä? Hmmmm… Varattiin muuten vähän ex-tempore hiihtolomareissu sinne. Eli vk 8 olisi mahdollisuus ruisleipä ja/tai myslitoimitukselle 😊

  Like

  • Kyllä varmaan onnistuu ja suosittelen! Jos ihmiset asuvat jotakuinkin lähellä. Ehkä keväämmällä, kun ei tarvitse pukeutua michelinmieheksi 😀 Ja mun mielestä olen tästä Suomestakin lukenut. Ihan kuin olisi joku ryhmä johon voi liittyä, että pääsee rinkeihin mukaan. Pidän viikon 8 mielessä! Äitini tulee myös kylään juuri helmikuun alussa.

   Like

 3. Pingback: Vuosipäivä | Vaihtamalla paranee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s