Hammam Al Andalus

Uudenvuodenpäivän hemmottelu jatkui Hammam Al Andalus -kylpylässä Malagassa. Olen monesti kuullut kehuttavan paikkaa ja nyt vihdoin tuli hyvä tilaisuus mennä sinne. Uudenvuoden aloituksesi jotenkin käynti tuntui täydelliseltä.

Varasin liput etukäteen heidän nettisivuiltaan. Varasin kylvyn sekä rentouttavan hieronnan. Normaalihinta on 43 euroa. Siihen sisältyy siis kylpylän käyttö sekä hieronta, joka oli ehkä noin 20 minuuttia. Pelkkä kylpy on 30 euroa. Kylpyaika 1,5 tuntia. Luulin ensin aikaa lyhyeksi, mutta se oli aivan sopiva. Tarjolla on myös muutama muu hoito.

Hammam Al Andalus

Sisäänkäynti. Oli vaikea tietää pienestä julkisivusta, miten iso itse paikka on.

Varausta tehdessään valitaan kellonaika esim. 16, 18 tai 20. Silloin täytyy olla paikalla. Jos on varannut hoidon, he tulevat kylpylän puolelta noutamaan. Saat kassalta rannekkeen, joka kertoo, että sinulle on varattu hoito. Henkilökunta pitää siitä hyvin huolen. Jos haluaa mennä kokeilemaan onneaan ilman varausta, kannattaa mennän hieman ennen noita tasatunteja (siis parillisia numeroita). Ilman varaustakin on mahdollista päästä sisään. Ainakin kylpemään.

Miehet ja naiset ovat samassa kylpylässä, mutta toki pukuhuone ja suihkut ovat erikseen.

Pukkari

Pukuhuoneen tunnelma

Kylpylässä on kolme eri lämpöistä allasta: kylmä, medium ja kuuma. Kylmään mua ei saa, mutta medium oli sellainen, jossa ei myöskään tullut kylmä. Varmaan vesi oli aika lähellä ihon lämpöä. Kuuma allas ei ollut liian kuuma, mutta hiki tuli.

 

Pukkaritoinen

Paikka on lähes kokonaan tunnelmavalaistu vain kynttilöillä

Kylpyjen lisäksi sieltä löytyi höyrysauna sekä kuumat kivet. Kuumat kivet oli mun suosikki. Yleensäkin kuumakivihoito on ollut suosikkini. Eli se, jossa kuumia kiviä laitetaan selän päälle. Rentouttavin hoito ikinä. Täällä huoneessa oli kuumia marmorilavereita, joihin pystyi mennä lekottelemaan. Aivan ihana!

Hammam aula

Hammam Al Andalusin sisäaula

Mukaan ei tarvitse ottaa pyyhettä. Sen saa sieltä. Myös hiustenkuivamia löytyi pukuhuoneesta. Tärkää muistaa ottaa mukaan uima-asu ja omat saippuat ja shamppoot. Tarjolla on vettä ja teetä. Oma vesipullo kannattaa olla “jälkihoitoa” varten mukana.

Kylpylä löytyy läheltä Plaza de la Constitucionia. Heidän sivuillaan on hyvä kartta ja sinne löytyy viitatkin.

Suosittelen ehdottomasti käymistä! Malagassa on myös toinen Hammam, joten siihenkin täytyy käydä tutustumassa joku toinen kerta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s