Ronda

Vihdoin ja viimein pääsin tutustumaan Rondaan. Siitä kiitos kummitädille, joka viettää täällä maisemissa kuukauden. Tänä vuonna siis retkeillään!

Kohteena oli Ronda. Rondasta olin kuullut pelkkää hyvää ja matkakin sinne on jo kokemus. Reittin on kiva, koska Rondaan voi ajaa toista kautta ja toista kautta pois. Valitsimme maisemareitin menomatkalle. Matkaan kului Fuengirolasta reilu pari tuntia muutamalla maisemanihailu pysähdyksellä.

IMG_9285_w

Maisemareitti näytti jo kartalta mutkittaiselta, minkä arvioinkin tarkoittavan, että mennään yläs ja tullaan alas. 

IMG_9293_w

 

Matkalla kävimme noin 900 metrissä pieniä teitä kiemurrellen. Olin kuskina, ei kuvia.

IMG_9297_w

Välillä tuntui, että olimme kuussa.

IMG_9299_w

Tässä kohden auton mittari näytti +9 astetta. Oltiin korkealla ja nähtiin pitkälle. Upean näköistä, kameraan ei tallentunut fiinis näistä upeista maisemista.

Rondasta yleensä näkee kuvia, jotka on otettu vanhasta kaupungista ja kuuluistasta sillasta. Yllätyimme kaikki, että Ronda olikin yllättävän iso kaupunki kunnon ostoskatuineen. Tai no mikä täällä niin suurta on…mutta yllätys kuitenkin. Onhan siellä 30 000 asukasta.

IMG_9301_w

Tässä maassa ymmärretään kävelykatujen päälle, joka ihan huippua.

IMG_9302_w

Päivä alkaa hyvin leivoskahveilla.

IMG_9303_w

Jouluvaloja oli jo aseteltu Rondaankin.

IMG_9304_w

Ihania pikkukujia joka suuntaan.

Sitten saavuimme lähelle historiallista vanhaa kaupunkia. Ja mitkä maisemat! Korkeanpaikan kammoiset eivät ehkä näistä niinkään nauti tai pitää pysyä hieman kauempana reunoista.

IMG_9305_w

Näitä jaksoi katsella aika pitkään. Vaikea saada kameraan mittasuhteita, mutta puut ovat aika pieniä.

IMG_9306_w

Ronda sijaitsi noin 700 metrin korkeudella merenpinnasta. Tästä saa hieman selville mittasuhteita. Talot on aika pieni eikä tuolla valkoisen rakennuksen vieressä olevia hevosia edes erota.

IMG_9309_w

Tässä kuuluisaa El Tajo rotkoa.

IMG_9314_w

Rondan kuuluisa Puente Nuevo 1700-luvulta. Vanha silta oli kauempana ja pienempi.

IMG_9324_w

Rondan maisemia toiseen suuntaan. 

IMG_9327_w

Vanhan kaupungin pääkatu. Kaunista. Mutta ruuhkan aikaan pääkadulle jäi ikävästi leijumaan pakokaasu.

IMG_9330_w

Edelleen kaunista. 

IMG_9333_w

Ja rauhallista. Marraskuun matkailussa on puolensa, vaikka ylhäällä olikin vähän vilpoisaa.

IMG_9335_w

Mondragon palatsissa. Kaunista. Taas. Ja oikeastaan saimme olla siellä ihan vaan omalla porukalla. Päätähuimaava 3 euron pääsylippu.

Lopuksi päädyimme vielä syömään hyvän vinkin perusteella Bodega San Fransicoon. Herkullista ruokaa ja viiniä. Palvelussa oli hieman yllättäen parantamista. Yksi tilaamaton olut ja kaksi keittöön palautettua ruokaa vääränä ei haitannut menua. Tarjoilia osasi pahoitella oikein. Ja mihinkäs meillä oli kiire 🙂

IMG_9344_w

Kummitäti ja kummityttö viininmaistelussa. Posket punoittaa VAIN auringosta. Kääks, mikä kuva, mutta minkäs teet kun hassuista tyypeistä ei saa ei-hassuja kuvia 😀

Paluumatka tehtiin toista reittiä. Ilta jo pimeni lähtiessä, joten kuski sai kaksi käsin ajella. Ensin noustiin kuu toisella puolella ja upea auringonlasku toisella puolella vuorelle. Korkeutta oli maksimissaan 1100 metriä. Ja sitten sieltä lasketeltiin pilkkopimeässä serpentiiniä alas.

Ihan huippukiva reissu ja siitä kiitos loistavalle matkaseuralle. Seuraava matkakohdekin on jo tiedossa ja kohta mennään!

Advertisements

5 thoughts on “Ronda

  1. Ihana matkaraportti! Ja huikeat maisemat! Kiva nähdä muitakin kuvia Rondasta kuin se iänikuinen siltakuva (vaikka onhan sekin upea). En minäkään ollut ajatellut, että se kaupunki olisi noinkin iso ja että siellä olisi noin monta asukasta. Kuvittelin sen olevan muutaman tuhannen asukkaan kylä.
    Nythän mä jään jännityksellä odottamaan teidän tulevia seikkailuja! 🙂

    Like

  2. Niinpä, olinhan miekin siellä….ja koko matkan, vaikka kuski kurvaili niiiin rotkon reunaa, että uhkasin hypätä kyydistä;) Muistatko, että lupasit fotoshopata tukan, huivin, fleecen, ymymym, pitänee jättää viinit vähemmälle, että ehtii “poseerata” . Pimeässäkin hoitui serpentiinit alaspäin ja rellun jarrut pelitti loppuun saakka. Ehkä vielä päästään Granadaankin. Bueno!

    Like

  3. Pingback: Vuosipäivä | Vaihtamalla paranee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s