Huonesittely jatkuu – olohuone

Ohhoh, vihdoin ja viimein pääsen kotiesittelyssä eteenpäin. Siis nämä postaukset vaativat inspiraation ja nyt se iski! Voin kertoa, että koko asunto miinus terassi on kuvattu! Luvassa on muutama postaus kodistani ihan lähiaikoina.

Tervetuloa olohuoneeseeni! Jotka kävivät kotonani Helsingissä, tunnistavat monta tuttua juttua. Rekkakuormahan toi tärkeimmät tavarani tänne viime syksynä.

Ensin yleiskuva huoneesta. Kun ihmiset ovat nyt tulleet luokseni, he sanovat että luonossa olohuone on isompi kuin näissä kuvissa. Syvyysvaikutelma hieman häviää. Huoneeseen mahtuu peräkkäin kuuden hengen ruokapöytä ja iso sohva, joten se kuvastaa jotain. Perältä pääsee terassille ja ovi onkin kesäisen auki koko ajan.

Olohuonen yleiskuva

Olohuoneen sydän on iso ruokapöytä, jonka ääressä työtkin sujuvat

Oleskeluosasta löytyy suomesta tuotu, siis Pekingistä kotoisin oleva kaappi sekä samaa reittiä kulkenut sohvapöytä. Kiinakaapissa säilytän astioita ja juomia. Nojatuoli löytyi suosikkikaupastani Maisons du Mondosta täältä Málagasta. Tyynynpäällinen Suomesta mukana tullut Tine K:n mallistoa. Verhot täältä Habitatista, ja valikoituivat kyllä sohvan mukaan ja sointuvatkin siihen täydellisesti.

Kiinakaappi

Kaapin päällä tärkeää asiaa: Cherish Yesterday – Dream Tomorrow – Live Today

Ja sohva. Tämä on niin hyvä sohva, että se muutti Suomesta Espanjaan. Hyvän siitä tekee sen koko ja erityisesti omassa koneessa pestävät päällyset, myös rungon päällys! Sohvatyynitkin on edelleen Suomessa käytössä olleita. Muutama menee kyllä vaihtoon, kun uudet löytyvät.

Sohva

Sohva on varmsti käytetyin paikka kotonani, koiraparat eivät siihen saa nousta

Kotini varmasti kokovalkoisin asia löytyy sohvan jatkeena ja ruokapöydän sivulta. Tarvisin lisätilaa astioilleni ja Maisons du Mondosta löytyi täydellinen kaappi, jonka naapuri auttoi kokoamaan. Tupla ja tärkeä elämänohjetaulu on kulkenut mukana Suomesta.

Happiness

Voi kunpa kaikki tajuaisivat tuon elämänohjeen ennen kuin on liian myöhäistä

Hyvin tärkeä osa olohuonettani on iso ruokapöytä. Halusin siitä niin ison, että voin kutsua useamman naapurin kerralla kylään. Pöydän ääreen mahtuu kahdeksan ihmistä syömään. Toiseen päätyyn voin ottaa vierashuoneesta siihen tarkoitetun tuoli ja toisessa päädyssä on Suomesta mukana tullut Kartellin Louis Ghost -tuoli. Siinä päällä lepää aivan ihana Finlaysonin uutuusfiltti ja pöydällä tietenkin värisekamelska Iittalan Kivi-tuikkuja. Tuolit löysin Maisons du Mondosta ja ruokapöytä El Corte Inglesistä.

Ruokapöytä

Tämän äärellä on vietetty monta kivaa ruokahetkeä ja vietetään vielä monta lisää!

Matot päätyivät kesän ajaksi varastoon. Marmorilattia on helpompi pitää puhtoisena ja koirat nauttivat lattian viileydestä, ja niin itseasiassa minäkin.

Itse olen hirvittävän tyytyväinen olohuoneeseeni, se näyttää ihan näköiseni!

 

Advertisements

3 thoughts on “Huonesittely jatkuu – olohuone

  1. Sinulla on kivan harmooninen koti söpöine yksityiskohtineen! 🙂 Puuhailet näköjään samalla tallilla, jossa tyttäreni oli Ypäjän kautta työharjoittelussa alkuvuodesta. Maailma vain on niin pieni 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s