Normipäivä

Kerronpa nyt teille, millainen on tällainen normimaanantai, jossa on myös jonkin verran epänormaalia ja satunnaista.

Maanantaiaamuna ei tarvitse herätä herätyskellon avulla. Yöllä oli tuulista ja lämpötila vain +24 astetta, joten sai nukuttua hyvin eikä herännyt kuumuuteen. Vilja jäi illalla nukkumaan ulos, mutta oli jossain vaiheessa siirtynyt sisälle. Kun aloin heräillä, kaksi karvapäätä ilmestyi tapansa sängyn laidalle ja sanomaan huomenet. Laitoin puhelimen päälle ja nousin sänhystä.

Kesällä aamu-ulkoilurytmi on eri kuin talvella, mutta näin kuumaan aikaan yritän päästä ulos mahdollisimman aikaisin. Mitä aikaisemmin, sitä paremmin voidaan olla ulkona. Pisun ja pesun kautta pihalle.

Otin trimmauspussukan mukaan ja ajattelin, että aloitan koirien trimmauksen pikkuhiljaa. Sain trimmattua Viljan kaulan, korvat ja hännän, kun alkoi tulla jo liian kuuma. Homma seis ja jatkuu taas joku toinen päivä. Kotipihalle tulessa naapurini oli herännyt ja jäin juttelemaan, ja lopulta päädyin koirineen kaikkineen aamukahville hänen parvekkeelle.

Tunnin kuluttua ulos lähdöstä tulin kotiin ja tein aamiaisen itselleni ja koirille. Koirat sai nappuloitaan ja minä jogurtti-chiasiemen-kaurahiutale-pellavarouhe-hunaja-aterian.

Aamiaista syödessä katsoin Facebookin, blogeja ja tsekkasin, onko mailissa uusia juttuja. Aamiaisen jälkeen aloitin työt. Tein muutamia tunteja töitä sekä kauneuden että ruoan parissa. Ihanaa, että saa tehdä erilaisia asioita!

Yhden aikaan oli jo ihmeellisesti nälkä! Varsinkin, kun tein ruokaan liittyviä töitä ja “jouduin” katsomaan paljon ruokakuvia. Pakko oli lähteä ruokakauppaan. Ajatuksena oli tehdä vietnamilaista kanasalaattia, mutta kaupasta ei löytynyt inkivääriä, joten jäi toiseen kertaan.

Kotiin tultua kehittelin uutta reseptiä. Olen täysin hullaantunut kikherneisiin. Tiedän, jonkinasteista hulluutta sekin. Ja toinen terveellinen herkkuni on kukkakaali. Siis näistä kehittelin keiton. Ja hyvää tuli, joten päättyy vielä toiseen blogiini reseptiksi.

Samalla kuin söin, katson Stranger Things ekan kauden vikan jakson. Katson sitä tällä hetkellä dupattuna. Luit oikein, dupattuna! Siihen on tultu. Koska ei ollut niin tunnettuja ääniä, aloin tätä sarjaa katsoa espanjaksi. Koska on pakko, koska haluan oppia. Tekstit pidän välillä englanniksi ja välillä Suomeksi. Tuossa on välillä pidempiä selityksiä, jotka on toooosi vaikea kuunnella ja samalla selvittää enkuksi. Siksi välillä suomi.

Pitkin päivää whatsup laulaa tietenkin ystävien kanssa. Päivän aikana tulee useampaan kertaan pidettyä yhteyttä ja lähtettyä viestejä. Facebookia pitää myös välillä vilkuilla, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu.

Lounasta tehdessä laitoin myös naapurilleni viestin, haluaisiko hän lähteä kanssani altaalle. Ja kyllä vaan. Päästiin juttelemaan tyttöjen juttuja pariksi tunniksi elokuun kiireiselle altaalle. Uiminen jäi väliin kahdeksan lapsen puljatessa altaassa. Sisälle tulin puoli seitsemän aikaan.

Koirien ruokintaa ja muuta surffailua, uusien töiden miettimistä, pyykkien keräämistä ja keittiön siivoamista. Kahdeksan jälkeen päädyin lähtemään lenkille. Hieman tänään aiemmin kuin normaalisti. Kävelimme vähän pidemmän lenkin musat korvilla. Kotinurkilla törmäsimme ensin kissaan, jonka perään koiratytöt meinasivat tällä kertaa todellakin lähteä ja toiseksi espanjalaiseen ystävääni ja jäimme vielä juttelemaan. Sovimme vielä koiranulkoilutuslenkin keskiviikolle, joten espanjanharjoitukset jatkuvat silloin.

Kello on nyt noin varttia vaille kymmenen. Olen avannut kaikki ovet, jotta asunto viilenee yöksi. Ulkona on tällä hetkellä +25 ja sisällä +27.  Vielä jotkut uivat altaassa, polskinta kuuluu sisälle asti. Koirat läähättävät lenkin jäljiltä edelleen. Hölmöläiset eivät mene ulos vaikka olisi parempi.

Seuraavaksi jotain illallista ja hieman Netflixiä ennen nukkumaan menoa.

Advertisements

3 thoughts on “Normipäivä

  1. Ihan puuhakas päivä! Mä olen jo oppinut tunnistamaan näyttelijöitä dubatusta äänestä. Onneksi valkkaavat usein hyvin aidon äänen tyylisen äänen ja ääninäyttelijä ei vaihdu ohjelmasta / leffasta toiseen. Se on muuten hyvää harjoitusta, vaikka ei muuta kuin kuuntelisi. Korva tottuu puheen rytmiin ja erottamaan sanat lörpötyksen litaniasta.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s