Tärinäherätys

Tänään saatiin Malagassa hieman erilaisempi aamuherätys. Heräsin tunteeseen, että joku heiluttaa sänkyä kaksi käsin. Havahduin enemmän ja tajusin, että heiluttaja on ihan meidän oma mannerlaatta. En katsonut kelloa ja tärinä loppui aika nopeasti. Nukahdin takaisin.

Aamulla Facebook olikin täynnä tärinäpostausta. Espanjalaiset kaverit olivat suurin piiretein kaikki kirjoitelleet järistyksestä. Palokunnan sivuilla oli myös heti infoa. Järistys oli ollut tälle seudulle voimakas eli 6,1-6,2 Richterin asteikolla. Järistys tapahtui noin 160 kilometriä Malagasta Välimeren pohjassa 10 metrin syvyydessä.

Yhdellä napaurilla oli heilunut ovi ja oli ihmetellyt mistä se johtuu. Monilla oli juuri sängyt tärissyt. Jollain oli meinannyt särkyä lasiovi. Kukaan ei ole kertonut, että mitään olisi hajonnut. Yksi kuva oli seinästä irronneista rappauksista. Ja muutama oli nukkua tuhissut koko tapahtuman ohi. Jos on tottunut nukkumaan vaikkapa purjeveneessä, iso aallokko varmasti tuntuu samalta.

Eläinten käsittääkseni pitäisi reagoida luonnonmullistuksiin. Eipä meillä tapahtunut mitään. Viljan kuulin olevan hereillä, mutta luulen, että heräsi kun minä heräsin. Ja meni takaisin nukkumaan sekin.

Jännittävää se kyllä oli. Viime viikolla oli ollut pienempi järistys, mistä myös kirjoiteltiin. Se oli ollut reilu 5 asteen järistys. Itse en sitä huomannut lainkaan. Ja tänään on Maikkarin kuulemma ollut muitakin järistyksiä, mutta ne eivät ole tuntuneet täällä. Jostain luin, että Espanjassa on rekisteröity yksi isompi järistys joka 70. vuosi. Se tarkottaisi vuotta 2024. Ehkäpä se oli tämä, eikä odotettavaissa ole mitään suurtuhoa.

Maikkari myös kertoi, että seuraavan kuukauden ajan saattaa järistä jälkijäristyksiä. Eli tärinää ehkäpä tulossa muinakin öinä. Pitääköhän sitä asetella keittiön lasiset esineet vähän kauemmaksi hyllyn reunalta.

Advertisements

2 thoughts on “Tärinäherätys

  1. No olipa herätys! Ilmeisesti ei tsunamiakaan rantaan yltänyt? Sinä olet onneksi korkeammalla, ei ainakaan vedennousut uhkaa.Entä koirat? Mitenkäs ne reagoivat? Huomasivatko mitään? Toivotaan että Espanja pysyy paikallaan eikä häiritse uniasi. Meillä täällä pakkaset ohi ja vesisadetta luvassa. Jokohan loppui talvi? Onneksi ehdin luistelemaankin… terkuin Terttu Järvenpäästä

    Like

    • Tsunami syntyy kun tulee laattojen liike pystysuunnassa toisiaan kohtaan. Nämä hinkkasi keskenään vaakasuorassa eli ei tsunamivaaraa. Luin josain, en oo noin viisas muuten 🙂 Vilja heräsi, mutta meni samantien nukkumaan, kun mäkin käänsin vain kylkeä. Toivottavasti siellä ei ihan vesikelit vielä ala!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s