Pimeys saavutti meidät

Laitoin uunin päälle ja päätin kokeilla lämmitystä iltapimeällä. En ole vielä kertaakaan käyttänyt lämmitystä, vaikka sisällä on alle +18. Päätin kuitenkin testata, toimiiko se. Toimihan se.

Hetken aikaa siinä lämmitin uunia iltapalaa varten ja sitten koitti pimeys. Onneksi puhelimessa on taskulamppu. Kävelin sen valossa sulaketaululle. Jaahas, eikä siellä ollut mitään vikana. Ei auta taas muu kuin mennä naapurin ovelle.

Naapurini tuli toteamaan, että tosiaan sulaketaulussa ei vikaa. Blondi on osannut sen katsoa. Onneksi hänellä on taloyhtiön sähkötilan avain. Siellä mittarit hyrräsivät. Itselläni ei tietenkään hajua lainkaan mitä seuraavaksi.

Sähköyhtiö ei vastaan yksittäisten asuntojen sähköongelmista. Eli sähkömies pitäisi jostain keksiä, jos ongelmaan ei itse löydy ratkaisua. Sähköyhtiö vastaa ainoastaan, jos koko talo menee pimeäksi. Suomessa tämäkin toimii hieman eri tavalla. Itseltäni kerran meni pimeäksi lämminvesivaraaja, joten Helsingin energia tuli säätämään taloyhtiön kaapista jotain. Ilmaiseksi. Täällä tosiaan jokainen asuntokin on kiinteistö ja omistajat vastaavat itse kaikesta.

No mutta siinä hetken ihmeteltiin, kunnes aloin tuijotella mittareita. Omani kohdalla luki “PULSE”, kun muiden kohdalla juoksi numerot. Hetken meni tajutessa, että hahaa, sehän on espanjaa (daaaaaaaa). Pulse tarkoittaa paina. Naapuri sitten näki siinä vieressä napin ja painoi sitä. Ja mun keittiön ikkunasta näkyi valo!

Hyvällä yhteistyöllä sain sähköt takaisin. Mitä tästä opimme, ei uunia ja lämmitystä päälle samaan aikaan. No, enpä mä täällä lämmitystä pahemmin käytä. Tänään sattui vaan olemaan kolmen kuukauden ainoa sadepäivä, niin teki mieli vähän helliä itseäni.

Valokuvaa ei ole. Se olisi musta.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s