Voltti kierteellä

Suunnitelmat muuttuvat niin pian. Riippuen, miten vastaa kysymykseen: “käydäänkö pienellä kävelyllä?”. Vastasin kyllä ja päädyin siitä sitten voltilla kiertäen keskellä kirkasta päivää oliivipuun alle selälleen ja siitä sitten autokyydillä sairaalan päivystykseen. Mutta koska kaikella on tarkoituksensa, ehkä ei-vastaus olisi päätynyt rekan alle, tai jotain.

Ensimmäisestä kertaa olin itse Espanjan päivystyksessä, tosin yksityisessä sairaalassa. Ensin ilmoittautuminen tiskille, josta sai sairaalarannekkeen ja vuoronumeron. Keppejä eikä rullatuolia ollut tarjolla, joten onneksi oli ystävä mukana. Lyhyen odotuksen jälkeen mut kutsuttiin triageen. Tämä termi on tullut tutuksi sairaalasarjojen katastrofijaksoissa, jolloin potilaat jaetaan toivottomiin, vakaviin ja iiseihin tapauksiin. Siellä selitin lyhyesti, mitä on tapahtunut. Tässä kohden sain jo onneksi rullatuolin. Sitten takaisin saliin. Hetken päästä kutsu lääkärille. Siitä lääkäri rullasi röntgeniin, josta takaisin odotusaulaan. Seuraavaksi kutsu lääkärille ja tuomio. I-II asteinen nyrjähdys. Taas odotusaulaan, josta kutsu vielä teipattavaksi. Koko lysti kesti 1,5 tuntia. Mielenkiinoista oli se, että keppejä ei saanut sairaalasta. Eli ne täytyi käydä ostamassa apteekista. No onneksi vain alle 20 euroa. Ja tapaturma-altiille ehkä ihan hyvä sijoitus…

nilkka

Ekana iltana kinttu sievästi paketissa

No mutta eihän tietenkään homma mene niin, että parantuminen lähtisi mitenkään normaalisti etenemään. Kolmen lähes kokonaan valvotun yön jälkeen alkoi olla epätoivo. Varpaat turpoaa enemmän ja kipu on jotain käsittämättömän kovaa. Olen kuitenkin tapaturma-alttiina kokenut muutaman ison jutun, joten vertailupohjaa löytyy. Sunnuntai. Täällä ihan turha yleensäkään saada puhelimella jotain hoidettua, ainakaan lääkärin konsultaatiota. Ja sairaalaan vaikea päästä, kun ei pysty ajamaan. Ja naapurit jo muutenkin auttaa kaikessa muussa, esim. koirissa.

turpea

Sunnuntaiaamuna perunat aika turpeana

No päädyin soittamaan Meedoc-palveluun. Sitä on ollut tekemässä muutama ex-kollega. Eli palvelu, jossa voi chatata tai videopuhua lääkärin kanssa. Ainakin nyt sunnuntaina hinta oli 34 euroa. Aloitin chatin ja kesti kaksi minuuttia, että sain lääkärin kiinni. Ensin otimme videopuhelun, jossa näytin jalkaa. Sitten siirryttiin chattiin, koska linja vähän tökki videolla. Lähetin vielä muutaman kuvan. Sain uuden lääkeohjeet eli enemmän lääketta ja lisäksi käytiin läpi sidos, joka selvästi on ollut mulle liian tiukalla. Eli päädyin leikkaamaan osan sidoksesta pois ja huomenna on nilkkatuen etsiminen. Suomessa ei juuri enää teipata vaan suoraan laitetaan tuki. Jätin sitten oman hyvän tukeni Suomeen… Mutta voin siis kehua palvelua. Toimii hyvin, jos on kaukana lääkäreistä. Voivat kirjoittaa reseptinkin palvelussa!

Advertisements

4 thoughts on “Voltti kierteellä

  1. No voihan hiisi? Oliko se sama nilkka jota on ennenkin operoitu? Nyt sitä kolmen K:n hoitoa: kylmä, KOHO ja Kiristys. Taisit saada jo liikaa kiristystä -huh, ei varpaat saa noin turvota! Laita nyt myös kolme kertaa päivässä paksu kerros espanjan omaa ALOE VERAA!! Poistaa sekin vähän turvotusta , niin uutta verta pääsee varpaisiin ja varsinkin niveliin. Joko löytyi tuki? Niistä “kiinakaupoista”ostin polvituenkin. Kyllä se vähin erin toipuu. Malttia vain kummitytölle!

    Like

    • Tämä oli toinen nilkka. Tänään sain haettua siitä Fugen aseman vierestä ortopedikaupasta kunnon tuen. Huomenna alkaa taas kävelyharjoittelu. Tänään lähinnä keskitytty turvotuksen laskemiseen. Hyvä vinkki tuo aloe vera, täytyy käydä etsimässä 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s