Mercado Merced

Mikä on parempi tapa aloittaa uusi vuosi kuin todellisella itsensä hemmottelulla.

Malaga on ihana kaupunki ja sinne on ollut ikävä. Olin kuullut ja lukenut paikallisesta vanhasta, ankean näköisestä kauppahallista, joka on muutettu viihtyisäksi ruokapaikaksi nimeltään Mercado Merced. Hallissa on useampi eri myyntipaikka, josta voi käydä hakemassa erilaisia tapaksia ja juomia. Pöydät sijaisevat ympäri hallia, joten kun yksi tapas on syöty, voi toisen hakea. Ja voihan tapaksen vaikka syödä seisaalteen. Tai ensin käydä ostamassa lasi viiniä ja kulkea se kädessä etsimässä siihen sopivaa naposteltavaa. Hinnatkin paikassa olivat erittäin sopivia, hinta-laatusuhde ihan nappi!

Mercado Merced

Kauppahalli tai siis nykyään Mercado Merced ulkoapäin

Diner

Pöytäryhmiä löytyi hallin joka puolelta. Halli alkoi täyttyä kolmen aikaan. Me olimme ihan pikkaisen ennen ruuhkaa ja saimme erinomaisen pöydän.

Jamon Beher

Jamon kauppa, kinkkukauppa. Myivät myös mukaan.

Mercano Merced sisalla

Hallissa oli  joulutähdet tuomassa joulufiilistä

Oliivit

Pikkunaposteltavia jokaiseen makuun

Me haimme ensimmäisenä Jamon Serrano toastit. Hinta näille oli 5,90 euroa. Uuden vuoden jälkeisenä päivänä parhaiten maistuin todella kylmä ollut. Hinta oli alle 2 euroa lasi.

Jamon Serrano

Nämäkin leikattu kätevästi pieniksi eli jaettavuus toimii

Toiseksi minä hain langostino (rapu) salaattia ja paella negroa (mustaa paellaa ravuilla).

Tapas

Todella herkullinen rapusalaatti ja paella. Paellassa tuo vihreä on aliolia. NAM!

Paikka sijaitsee lähellä Picasson syntymäkotia, torin toisessa kulmassa Calle Merced 1. Heidän  sivuillaan on hyvin ohjeet, miten julkisillakin pääsee paikalle.

2 thoughts on “Mercado Merced

Leave a comment