Loppiainen – Reyes Magos

Tänään vietetään loppiaista. Espanjassa se on joulua tärkeämpi juhla. Tai siis jouluhan on edelleen. Joululahjamainoksia on tietenkin nähnyt edelleen, koska täällä lahjat jaetaan pääosin vasta nyt. Jonkin verran paikalliset jakavat lahjoka myös jouluaattona, silti loppiainen on se Juttu.

Loppiaisaattona kaupungeissa on kulkueita. Itse käväisin Malagassa, kuten about kaikki muutkin. Edelleen ihmettelen, miten sain autoni parkkiin El Corte Inglesin parkkihalliin.

Kulkueissa autoilla vedetään…hmmm…kärryjä, joissa on jotain hahmoja. Kärryissä on myös ihmisiä, jotka heittävät yleisöön karkkia. Eli vähän kuten suomalaisissa penkkareissa. Kaikki ryntäilevät hulluna autojen luokse ja juoksevat pitkin katuja etsien parhaita karkinmetsästyspaikkoja. Jengiä ihan hulluna liikenteessä. Hahmoina kärryissä oli Frozen-hahmoja, muita Disneyn tunnettuja tyyppejä, eläimiä yms.

Reyes Magos

Tässä kärryssä hahmona oli pinokkio vai joku muu hippiäinen

Perinteisesti loppiaisaatto vietetään ostaen lahjoja. El Corte Ingles on auki klo 24. Ainoa päivä vuodessa, milloin se on niin myöhään auki. (edelleen ihmettelen, miten sain auton parkkiin). Itse poistuin paikalta klo 22 ja tavaratalo oli täynnä ihmisiä, ostokset kemppari ja laukkuosastolla kävi kuumana. (edelleen ihmettelen, miten sain auton parkkiin)

Lahjat jaetaan sitten loppiasiaamuna. Tätä päivää espanjalaiset viettävät perheen kanssa. Ruosta en vielä ole muuta oppinut, kuin että syödään sellaista pullan näköistä kranssia tai rinkulaa, joka on halkaistu ja täytetty kermavaahdolla tai ainakin näköisversiolla. Vähän kuin laskiaispulla. En ole maistanut, niitä myydään vain ison kokoisina ja kannan kehossani useampaa suklaakiloa joulusta.

Huomenna täälläkin aukeaa jälleen koulut ja arki alkaa pitkän joulun vieton jälkeen. Itse nousen sohvalta ja puran joulukuuseni.

 

Advertisements

2 thoughts on “Loppiainen – Reyes Magos

  1. Mä en oo muuten kertaakaan ollut katsomassa Reyes-kulkuetta… Tuli vaan yhtäkkiä mieleen.
    Ja se roscón on pahaa. Tai ehkä paremminkin ei-hyvää. Sori espanjalaiset. Mies on kylläkin samaa mieltä. Paitsi jos pitää kuivasta viipurinrinkilästä, jossa on päällä muovilta maistuvia kuivattuja hedelmiä…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s