Tarifa – Bolonia

Ala imuroi kotona, älä imuroi autoa. Ne ovat ohjeet itselleni ennen Tarifalle lähtöä. Auto on joka tapauksessa täynnä hiekkaa reissun jälkeen. Ja koti koska koirat.

Suuntasimme Suomesta täällä lomailevan ystäväperheen kanssa kohti Tarifaa. Jo La Calassa tuuli, mutta vielä itseltä puuttuu se tietotaito, josta ymmärtää miten paljon Tarifalla tuulee. Sehän kyllä tiedetään, että Tarifalla tuulee oikeastaan aina. Sen takiahan se on kite surfing mekka. Mutta miten paljon tuulee, se onkin eri asia.

Huolestuttava merkki oli jo se, että vaahtopäät näkyivät pitkälle. Ja kite surfing varjoja ei näkynyt.

Sain vinkin naapureilta, että Tarifan Bolonia ranta on kaunis ja rauhallisempi paikka, kun Tarifan muut rannat. Suuntasimme siis ensin sinne. Omalle suosikkirannalleni päätettiin pysähtyä paluumatkalla.

Bolonia vuori

 

Tuulessa on hyvätkin puolet, nähtiin ranta aika itseksemme. Oli siellä ihan muutama muukin.Vilja ja Maissi

Näitä tyttöjä ei pahemmin tuuli hidastanut.

Pääsimme Boloniaa ja autosta noustua tajusimme todellisen tuulen. Tai oikeastaan silloin, kun saavuimme rantaan. Hiekka lensi niin, että ihoa pisteli. Pisteli koko ajan ja välillä tuntui, että joku heitti kasan hiekkaa selkään. Vauhdilla. Hetken koirat saivat leikkiä ja ihailimme paikkaa. Kuvista ei valitettavasti näe tuulen voimakkuutta, mutta harvoin koiratkin siristelevät silmiä, kun hiekka niihin lentää.

Vilja ja Maissi Bolonia

No vähän siellä tuulahti

Paluumatkalla unohdimme suosikkirantani, ei mitään järkeä. Kuten myös dyyneille kiipeäminen jäi seuraavaan kertaan. Auto luultavasti olisi peittynyt lentävään hiekkaan.

Päädyimme Tarifan keskustaan, jos oli hiljaisempaa kuin ikinä. Eli tuulta oltiin piilossa. Vakio turistiopasreissukohteelleni Atlantin ja Välimeren väliselle laiturille ei päästy edes kävelemään tuulen vuoksi. Päädyimme pizzeriaan, jossa olen kyllä syönyt nyt pari kertaa Espanjan parhaat pizzat.

IMG_1566

Mozzarella, savu provolone, pekoni ja sienet. NAM! Illalla menikin alas enää nektariini ja luumu 😀

Seuraavaksi kerraksi Tarifan reissulle:

  • älä imuroi kotona
  • älä imuroi autoa
  • lataa puhelimeen aplikaatio, josta voi katsoa Tarifan tuuliolosuhteet

Hiekkaset

 

Tässä suurin syy, miksi se imuri ei käynnisty ennen Tarifaa

2 thoughts on “Tarifa – Bolonia

Leave a comment