Roman Spa ihmisille

Paluumatkallamme Tarifalta saimme päähänpiston juuri oikealla kohdalla moottoritietä. Mennään roomalaiseen kylpylään!! Siis siihen, josta olen jo aiemmin kirjoittanut. Kartturi pisti navigaattorin päälle, ja yhdessä mun sisäisen hyväksi koetun navigaattorin kanssa pääsimme loistavasti perille. Edelleenkään kylttejä ei ole, joten paikka pitää vaan tietää.

Viimeksi olen käynyt siellä syyskuussa, jolloin muita ihmisiä ei paikalla näkynyt. Vilja sai silloin olla vapaana ja tutustua paikkaa. Nyt kesäaikaan yllätykseksi paikka onkin sellainen, johon espanjalaiset tulevat rantatelttoineen viettämään päivää.

Koirat pääsivät ensimmäisenä pulahtamaan ja vilvoittelemaan veteen. Vesi oli nyt eri väristä kuin loppukesästä. Lieneekö syynä veden määrä vai se, että sitä enemmän pyöritetään ihmisten siinä pulikoidessa.

Rohkeimmat menivät uimaan altaaseen, joka on kiven sisällä. Jätin sen ahtaanpaikankammoisena väliin. Mutta kun mentiin puron tai joen matalaan kohtaan, oli pakko jo vaihtaa bikinit päälle. Löysimme sieltä saven, jota ihmiset levittivät iholleen. Ja me myös! Levitimme saven ihollemme ja ja voi vitsi, miten käsien iho pehmeni jo savea levitettäessä. Kun savi oli levitetty, annoimme sen kuivua.

Savinaama

Levittelyvaihe menossa, saven kuivuessa hymyily oli jo vaikeampaa

Tällä aikaa koirat leikkivät vedessä. Tai siis koira, Maissi. Maissi löysi “samanikäistään” seuraa ja viihtyi vedessä niin hyvin, että tuskin olisi heti huomannut, jos olisimme hävinneet paikalta. Vilja taas silmän välttäessä löytyi yhdestä espanjalaisten leiristä tassut pöydällä ja pää kassissa, komentaessa tuli sieltä sämpylä suussa pois. Joder…

Lapset ja Maissi

Maissi ja ystävät

Taas espanjalaiset, miten ihania ne ovat! Ketään ei haitannut, että koirat olivat samassa lätäkössä ihmisten kanssa. Se, että koira käy vieraiden kassilla varastamassa leipää, aiheutti vaan naurua. Jaksan aina ilostua siitä, miten mukavasti espanlaisten keskuuteen mahtuu erilaista elämää.

Kun savet oli pesty pois, suuntasimme kuivatellen kohti autoa.

Advertisements

3 thoughts on “Roman Spa ihmisille

  1. Just tulin Fugen koirarannalta ja voi sitä kaiken kokoisten, karvaisten ja ikäisten riemua 😃

    Minäkin ihailen ihmisten ja eläinten rinnakkaista eloa sekä iloa täällä Espanjassa.

    Like

  2. Mukavaa että koirat saavat siellä olla vapaammin elämässä mukana, Suomessa ollaan vähän ylihygieensiä kaiken suhteen. Ymmärrän, jos on tosi allerginen.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s