Koiranäytelmää Granadassa

Viikonloppuna kävimme Maissin kanssa koiranäyttelyssä Granadassa. Maissi esiintyi ensimmäistä kertaa junioriluokassa.

Täällähän tosiaan luettelot osallistujista julkaistaan etukäteen. Tällä kertaa luetteloa lukiessa tiesin jo, että jaahas, ei tulla voittamaan meidän luokkaan. Luokassa oli tasan kaksi koiraa ja tämä toinen koira oli puoli vuotta vanhempi kuin Maissi. Ja hyvin arvattu, tuomari sanoi tietenkin Maissia vielä pentumaiseksi vaikka tykkäsikin kovasti. Kehittyneempi voittaa aina.

Mutta saimme laatuarvostelussa erinoamisen, mikä on paras mahdollinen. Espanjassa jaetaan juniorisertejä ja luokan voittaja sai sen. Junioriserteillä tullaan juniorivalioksi. Niitä pitää saada kolme kolmelta eri tuomarilta. Jos toiseksi tullut saa laatuarvosteluksi erinomaisen, sille myönnetään varaserti. Me saimme siis sen sitten. Siitä nyt ei niin sanottua muuta iloa ole 🙂

Edellisellä kerralla Maissi esiintyi niin täydellisesti, että jotenkin luotin siihen, että lahjattomat harjoittelee. Justiinsa joo. Pahin esiintyminen ikinä! Ensinnäkin en tajunnut, että Maissi on liikenteessä ensimmäistä kertaa ilman Viljaa. Hui kamala, että oli jännää! Ja sen vuoksi muut koirat olivat kiinnostavampia. Siis ensimmäistä kertaa törmäsin noutajaan, joka ei pysty syömään, kun jännittää niin paljon. Siis edes nakkia!! No oltiin hieman pulassa. Lähinnän ympyrän juokseminen toisen perässä oli niiiiin noloa. Kaveri kääntää keskelle ympyrää, ettei varmasti tuomari nähnyt liikkeen liikettä. Ja meidän tuurilla oli tuomari, joka seisotti kerran. Kolme sekuntia, etten edes ehtinyt saada koiraa seisomaan. Ja sitten vaan liikuttiin.

LUPAAMME harjoitella seuraavaa kertaa varten enemmän. Ja en varmasti anna ruokaa ennen näyttelyä, että nakki kiinnostaa.

kultainennoutaja

Tässä kohden tuomari naureskeli karvapilveä, joka Maissista irtosi. Nättihän tuo Maissi on ❤ 

Ja meanwhile in La Cala de Mijas, Vilja nautti päivästä naapurien kanssa rannalla.

Advertisements

6 thoughts on “Koiranäytelmää Granadassa

 1. Moi! Kiinnostavia aiheita blogissasi! =) Ensimmäistä kertaa osallistumassa koiranäyttelyyn Espanjassa marraskuussa, enkä ole vielä löytänyt mistään infoa siitä meneekö rokotusmääräykset maahantuontimääräysten mukaan, vai onko koiranäyttelyissä eri määräykset? (Lähinnä rabies, riittääkö 3v välein vai pitäiskö olla vuosittain)

  Like

  • Moikka!

   Hienoa, oletko tulossa Málagan näyttelyyn? Sinne mekin suunnataan. Gibraltar jää tänä vuonna väliin, kun Maissi ihan naku. Täällä pitää kaikki rokotukset olla vuosittain laitettu. Ihan varma en ole, mitä settiä katsovat näyttelyssä. Mutta joka tapauksessa laitan aina saman setin kuin Suomessa: rabies, penikkatauti ja mitähän siinä mukana meneekään…kennelyskä ainakin. Täällä ovat onneksi paljon halvempia kuin Suomessa 🙂 Kertaakaan eivät ole katsoneet papereita eli katsovat vain pistareina. Johonkin näyttelyyn pitää muistaa tulostaa “pääsylippu”, jonka saa sähköpostilla. Siinä sellainen viivakoodi, joten lapun tunnistaa 🙂

   Like

   • Joo Malagaan tullaan! Ilmoitin nuoremman koiran molemmille päiville =) Gibraltaria katsoin myös, mutta me ajetaan Suomesta ja saavutaan just sinä viikonloppuna eli ihan energiat ei varmaan riitä heti koiranäyttelyyn =D
    Voi olla että uusin ne rokotukset varmuuden varalta jos en löydä mistään tarkkaa määräystä.
    Ja muuten Kristan kanssa kävin maastoratsastuksella pari vuotta sitten ja nyt myös on suunnitelmissa käydä ratsastamassa eli ehkä törmätään jossain koira- tai hevosmerkeissä! =)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s