Tuulen tuiverrusta

Olemme saaneet tänne talven. Koko tammikuu oli taas erityisen lämmin ihan uutistenkin mukaan. Oma FB muistutteli muutama viikko sitten, että lämpitila oli ollut nollassa vuosi sitten. Tänä vuonna niin ei ollut vielä käynyt siihen mennessä.

Viime viikolla aamulämpö näytti kerran puhelinaplikaatiossa yhtä plusastetta. Oma mittari vähän valehtee, kun on auringon puolella, mutta pienin lämpötila on tainnut olla +8 astetta.

Sisällä on tällä hetkellä +16 ja risat. Kylmintä on ollut 15,8 atetta. Tervetuloa vaan kylään 😉 Oikeasti tuohon tottuu. Lämmitystä ole käyttänyt ehkä viisi kertaa koko talvena. Se lämmittää hetkellisesti, mutta lämpö häviää heti, kun lämmityksen lopettaa. Koko ajan käynnissä pitäminen maksaisi helpostikin pari sataa kuussa lisää. Ei ole tarpeen aloittelevalle yrittäjälle. Mutta tämä on lähinnä pukeutumiskysymys. Villaa vaan päälle. Yöt nukkuu niin ihanan sikeästi ja viime yönä oli jopa kuuma nukkua. hih.

Tuulet ovat nyt olleet kovia. Käsittämätöntä, että palmut eivät liikahdakaan. Suomalainen mäntymetsä olisi ollut jo nurin. Nyt tuuli kääntyi etelän suuntaan ja silloin se osuu mulle pahiten. Pari kertaa yöllä heräsin, kun tuuli keilutteli ikkunoita. Tai niitä ikkunan suojia, jotka lasketaan alas.

Kesää odotetaan kovasti vaikka sitä vielä pari kuukautta saakin odotella.

Tuuli espanjassa

Tuuli oli myös sisustanut parvekekalusteita uuteen asentooon. Kuivumassa olleet koirapyyhkeet sentään olivat omalla parvekkeella.

Leave a comment