Feliz Navidad!

Espanjaankin tulee joulu, vaikka sitä on vaikea huomata. Tai ei tavallaan. Kaupat soittaa joululauluja, kaupat ovat täynnä lahjaideoita ja jouluvaloja sekä koristeita on kotien parvekkeilla ja ovissa.

Itselläni ei ollut tänä jouluna halua tulla Suomeen. En ole anti-jouluihminen, tykkään siitä kovasti ja tykkäään laittaa. Kuitekaan se ei ole sellainen juhla, mitä ei voisi vaikka väliin jättää. Olen ollut mielelläni matkoilla jouluna. En tosin pistä pahakseni perhejouluakaan, päinvastoin. Niistä on lapsuudesta hyvät muistot. Vaihtelu virkistää tässäkin, joulu tulee joka vuosi 🙂

Sain kyllä muutaman huolestuneen utelun, olenko yksin joulun. Kuten aikaisempinakin “sinkkujouluina”. En ole yksin, mutta en sitäkään pitäisi mitenkään pahana. Samanlainen päivä se on oikeastaan, kun mikäkin vuodessa. Suomessa Joulu on todella perhekeskeinen, tunnelmallinen ja harras. Joululaulutkin ovat mollivoitttoisia. Toisin on muualla. Joululaulut on iloa täynnä ja joulua vietetään myös ystäväporukoissa. Suomalaisena täytyy kuitenkin istua pimeässä ja poltaa kynttilöitä, kuten siihen kuuluu. Paikallisille tärkein pyhä jouluna on loppiainen ja loppu väki on niin kansainvälistä, että joka päivä on joku ohjelmanumero.

Itselläni seuraavat kolme päivää riitää joulutohinaa. Kuten ennemminkin, jouluni muodostuu pitkälti ruoanlaitosta. Täytyykin tästä lähteä laittamaan vuorokauden marinoitunut kassu uuniin, jotta saadaan herkutella sitä huomenna, aattona.

Hyvää Joulua! Feliz Navidad!

IMG_9644

Meidän pieni joulukuusi, valkoista ja vaaleanpunaista

Advertisements

3 thoughts on “Feliz Navidad!

  1. 🎄❇Jouluiloa ja herkkuja runsainmitoin ! Siellähän teillä on oma joulupukkikin siellä vuorilla hunajakylän takana! 🎁Tehiläiset

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s