Suuri lenkkipäivä

Viimein, 49 päivän ja seitsemän viikon jälkeen meidän on vapautettu urheilemaan ulkona. Tänään 2.5. koitti erikoinen vapaus, pääsimme lenkille kautta Espanjan. Ei nyt tietenkään ihan miten sattuu vaan selkeässä järjestyksessä. Me aikuiset saamme ulkoilla 6-10 ja 20-23 välisenä aikana ja tuossa välissä iäkkäämmät sekä lapset huoltajan kanssa omina aikoinaan. Lenkkeily saa kestää maksimissaan tunnin ja on pysyttävä 1 km päässä kotoa. Google on hyvä työkalu tähän ja tuolla alueella pystyy täällä maastomuotojen ja mutkaisten teiden takia tekemään jopa 4 km lenkin.

Aamumaisema, jota en ollut pariin kuukauteen nähnytkään

Me lähdimme ulos heti kahdeksan jälkeen. Tänne vielä oli tulossa +28 asteinen päivä, joten muutenkin on ulkoilu tehtävä ajoissa. Taas sitä koki ihan outoja tunteita siihen nähden, että kävelin tuttua lenkkitietämme pitkin. Välillä tuli hetkiä, milloin lenkki meinasi mennä tunteisiin. Taisin nähdä 5 muuta lenkkeilijää, jotka isolla hymyllä toivottivat buenos días. Naapuritkin  varmaan lähes jokainen on käynyt tänään nauttimassa ulkoilmasta. Illalla varmaan enemmän väkeä liikenteessä, koska täällä yleensä on enemmän aamu-unisia ihmisiä.

Kyllä sitä arvostaa pieniä asioita. Omalle unelmatärkeyslistalla oli ensimmäisenä lenkkeily. Toisena on ystävien näkeminen ja kolmantena jonkun muun tekemän ruoan syöminen. Pienistä asioista se ihmisen onni kuitenkin rakentuu.

Kirjoitan tässä lähipäivinä vielä suunnitelmasta, miten täällä aletaan ulkonaliikkumiskieltoa purkaa. Tästä se pikku hiljaa alkaa.

Onnelliset ja hikiset lenkkeilijät

5 thoughts on “Suuri lenkkipäivä

 1. Muy bien 🌸 Kiva kuulla että siellä pääsee ulos! Täällä istuin jo kahvimukin kanssa “ulos myynti” terassilla. Todella sitä oppii arvostamaan ennen niin pieniltä tuntuvia asioita: pyörälenkki, kahvit terassilla, kevättuulen hively kasvoissa, ihana kun tarkenee ilman toppakuoseja. Siellä varmaan jo kukkii tulppaanit? Täällä pikkunarsissit ja valkovuokot kukassa. Ensimmäisen pienen kirsikkapuun näin kukassa myös. Laita kukkakuvia mukaan…
  Pysy terveenä!

  Like

  • Olen pitänyt puhelinta kotona, kun olen käyttänyt koiria ulkona. Ihan hygieniasyistä. Nyt kannan jo mukana, kun mennään vähän pidemmälle ja näin on kamerakin mukana. Pysykää terveinä myös siellä ❤

   Like

 2. Pingback: Face 0 | Vaihtamalla paranee

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s