Ruokakaupparetki

Tänään sitten teki mieli lähteä käymään kaupassa. Vielä olisi pärjännyt, mutta oli kiva hakea tuoretuotteita viikonlopuksi. Nyt ei tarvitse lähteä mihinkään ainakaan viikkoon, jos ei jotain yllättävää tule eteen.

Eläintarvikeliikkeet saavat myös olla auki, joten kävin samalla hakemassa koiranruokaa, koska se olisi joka tapauksessa pitänyt toteuttaa ensi viikolla. Raahasin kotiin 24 kg koiranruokaa eli nyt pärjätään taas hetki eteenpäin.

Ajellessa oli rauhallista, muutama auto ajeli samaan suuntaan tai vastaan. Rantatie Fuengirolaan oli rauhallinen. Liikenteessä oli suurimmaksi osaksi työautoja eli pakettiautoja ja kuorma-autoja. Meri pauhasi itsekseen ja rannoilla oli punaiset liput ilmoittaakseen, että ranta on peruttu.

Eläinruokakaupan ovessa oli ohjeet: yksittäin kauppaan (ei siis perheittäin tai pareittain eikä lapsia kiitos), metrin turvaväli toiseen yms. Asiakkaita oli ehkä 5-10. Korttimaksua suositeltiin. Sain asian hoidettua ihan normaalisti ja sitten kohti ruokakauppaa.

Kävin kaupassa omalla kylällä. Kauppaan mennessä muovihanskat käteen. Henkilökunnalla oli sekä hanskat että hengityssuojaimet. Varmaan lähes puolilla asiakkaista oli myös hengityssuojaimet. Kaupassa oli ihmisiä, mutta siellä oli hiljaista. Vain yksittäin saa olla liikenteessä eli juttuseuraa ei ole ja kaikki on hiljaa. Se on täällä suunnalla erikoista.

Kaikkea oli saatavilla ihan normaalisti, kukaan ei hamstrannut mitään.

Kaupan myyjä tunnisti minut ja kysyi mitä kuuluu. Täällä on noussut koirienomistaminen hauskaksi vitsiksi, sillä koiranomistajat pääsevät ulos luvan kanssa. Sitä aina naureskellaan, että huh, mulla on sentäs koiria! Ihmiset olivat hyvällä mielellä ilman mitään angstia tai ahdistusta. Kuten myös henkilökunta. Ostokset piti maksaa kortilla.

Poliiseja matkalla näkyi muutama, mutta en joutunut pysäytettäväksi. Autoissa saa vaan olla yksi henkilö (on poikkeustapauksia) ja pitää pystyä kertomaan mistä on tulossa ja mihin menossa. Saattavat vaatia näyttämään ostoskuitin. Paluumatkalla oli yhdessä ympyrässä pysäytys, mutta en ajanut sitä kautta.

Koko reissu oli hyvin meditatiivinen. Ihmisten rauhallisuus ja levollisuus koko paikassa oli jotenkin pysäyttävä. Turvallinen olo tulee siitä, että asia otetaan vakavasti ja kaikki täällä tuntuvat ymmärtävän asian vakavuuden. Yhteisöllisyys ja muiden auttaminen on täällä isossa roolissa muutenkin ja nyt se on tullut vielä enemmän esiin. #quedateencasa

Kaupassa oli vielä supermakeita mansikoita

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s