Rapsakkaa aamua

Kyllä nyt tulee näitä extreme-ilmoja. Ensin muutaman päivän kaatosateet tulvineen ja nyt saatiin Mijaksen kuntaan lunta! Malagasta ja Marbellastakin on Facebookissa rantakuvia lumipeitteellä. Nerjassa ja Rondassa tullut ihan kunnolla lunta. Näin tapahtuu noin 20-30 vuoden välein ja eilen oli kahdeksaksi kylmin päivä sitten vuoden 1961.

Täällä ihan rannikolla kaikki tuli tietenkin vetenä, osaksi räntänä. Illalla ajelin kotiin seitsemän jälkeen ja mittari näytti iloisia lukemia. Serkku laittoi Helsingistä mittarikuva, jossa asteita +2,2  eli samoissa mentiin. Tosi sisällä siellä yli +20 ja täällä oli +16.

mittari

Mä tykkään enemmän, kun tuo näyttää +38

Aamulla olikin sitten raikasta. Peiton alta ei ole mitenkään mukava nousta, kun asunnossa on tasan +15 astetta. Aika rapsakkaa. Mutta hyvä päivä sulattaa pakastin! Eipähän pakasteet sula ulkonakaan, kun siellä alle +5 astetta.

Aamulla puoli yhdeksän aikaan auringon noustessa näkyi Mijaksen vuorella ensimmäisen kerran lunta mun täällä asuessa. Mijas Pueblossa olikin eilen satanut lunta niin, että jengiä oli fudiskentällä juoksemassa ja ihmettelemässä lunta. Itse en ole kovinkaan innostunut ajatuksesta, kun sitä on tänne pakoon muuttanut.

aamulumi

Mijaksen vuori auringon noustessa

Koiraulkoilulla sitten pitikin kaivaa pipo esiin. Hanskat ovat olleet kädessä jo muutaman päivän kylmän pohjoistuulen takia. Ja legginsit ulkoiluhousujen alla eivät olleet huono idea. Silti, naamaan sattui tuuli. Tuttuja muistituntoja palasi marraskuisesta Helsingistä kovan tuulen kera. Täällä sentään on valoisaa.

paivalumi

Lumivuoret päivänvalolla

Onneksi tämä kylmyys ei täällä kestä kuukausia ja ensi viikolla päivällä lämmöt nousevat takaisin yli +15 asteeseen. Sitä odotellessa 🙂

Advertisements

4 thoughts on “Rapsakkaa aamua

 1. Olen seuraillut ilmojanne täältä Suomesta…onneksi ensi viikolla lämpenee. Pääsen taas pariksi viikoksi Faron kotiin 😍
  Onko mainitsemasi sisustusliike Calan kylässä?

  Like

  • Zoco Home on Mijaksessa. Kun lähtee Fuengirolasta kohti Mijas Puebloa, löytyy juuri ennen tullitien liikenneympyrää vasemmalla Centro Idea -ostoskeskus. Sieltä löytyy! Ja samassa rakenuksessa on ravintola La Bruno.

   Like

 2. Que horrible 😨, jopas jopas, , , Siis katsoimme todellakin viikolla että Suomi on koko Euroopan lämpimin paikka😆 Ja tammikuuta mennään…….kyllä on oudoiksi nämä säät muuttuneet. Tultiin juuri kurkistamaan tänne mökille Keski-Suomen tilannetta. Päijänteen selällä taitaa vieläkin lainehtia kun ei virallista mittausta jään paksuudestaole tullut. Lunta on alle 5 senttiä ja huomiseksi luvassa taas plus asteita. Onhan tuo oma lahti sentään pitkälle jäässä ja Tuusulanjärvelläkin ollaan sekä luisteltu että hiihdetty jo ennen joulua. Mutta sää sahaa molemmin puolin nollaa.
  Talven selkä sentään taittunut, kun Heikin päiväkin ohitettiin ja valoa jo runsaasti täälläkin. Kiva että kesää kohti mennään…..mukavaa kevään odotusta sinne. Tehiläiset

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s