Nyt ei palele!

Kaksi edellistä talvea selvittiin pienillä sateilla, muutama hassu sadepäivä koko vuonna. Nyt syksyllä asia muuttui, josta toki luonto kiittää. Viime vuonna tähän aikaa tarkeni huomattavasti paremmin, kun katsoo valokuvia siltä ajalta. Nyt toppatakki on päivittäisessä käytössä ja myös päiväsaikaan. Sadetta saatiin tulviin asti ja sadepäiviä näkyy kartalla. Sateet nostavat kosteuden ja aurinko jää pilvien taa. Eli meillä on kylmä! Asteet eivät näytä niin pahalta, mutta kosteuden ja tuulen kanssa kylmä menee luihin ja ytimiin.

Keskuslämmitys toimii kyllä, mutta maksaa paljon ja lämmittää ihan turhaan makuuhuoneita. Ja lämpö ei leviä tasaisesti huoneeseen ennen kuin lämmitystä on jatkanut pidemmän aikaan. Tänä vuonna hankin kaasukamiinan. Kaunis se ei ole, mutta tuo meille lämmön. Siirrän sen esiin, kun istahdan alas. Touhutessa ei lisälämpöä edes tarvitse, mutta työskennellessä ja muuten vaan istuskellessa täytyy saada jostain lämpöä.

Kamiina tuli siis taloon. Kaasupullon hankinta sitten ei olekaan niin helppoa, kuin Suomessa. Täällä täytyy ensin käydä tekemässä kaasusopimus, jonka voi tehdä Fuengirolan keskustassa Moreno Rivera -yrityksessä. Löytyy Fuengirolan bussiasemaa vastapäätä. Minua peloteltiin, että vie puoli päivää. Vei 10 minuuttia. Sain kuitin ja olisin voinut saada kotiin kuljetuksen, mutta pyhäpäivästä johtuen olisi kestänyt kaksi päivää. Kävin siis itse hakemassa pullon heidän varastoltaan. Sekin meni joutuisasti. Hyvä että olin auton pysäyttänyt, kun kaasutyyppi avasi takakontin ja heitti pullon kyytiin, tsekkasi kuitin ja adios. Sopimus ja täysi pullo ovat noin 50 €. Minulla kävi tosin hyvä tuuri ja homma oli tarjouksessa ja sain sen 20 € edullisemmin.

Jatkossa pullon voi käydä vaihtamassa huoltoasemalla tai pyytää kuljetuksen kotiin. Uuden pullon hinta selvitää sitten joskus, taitaa olla noin 15 €.

Jotkut toki välttävät sopimuksen teon ja ostavat kirpputoreilta tyhjiä pulloja ja käyvät vaihtamassa täyteen huoltoasemalla. Säästää siinä toki useamman kympin. Mutta jos jotain tapahtuu….

Itse kaminan kävin ostamassa paikallisesta K-Raudasta, Akista. Laitteessa on hiilidioksiditunnistin eli ei ole vaaraan, että happi loppuisi.

Kamiina on ollut pari tuntia päivässä käytössä ja on ihana. Siinä se nytkin hohkaa vieressä, että tarkenee tätä naputella. Mutta parasta on kyllä, että asunnossa on lämmin. Tätä on pari talvea odottanut 🙂

lammitys

Advertisements

2 thoughts on “Nyt ei palele!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s