Mitä ikävöin Suomesta

Tämä kysymys on heitetty ilmoille useampaan kertaan ja sitä itsekin pohdin. Mieleen tulee jotain pikkujuttuja ja sitten taas unohtuu. Ajattelin näin Itsenäisyyspäivän kunniaksi heittää itselleni haasteen ja tehdä aakkoset. Ja sitten jokaiseen aakkoseen joku kaipauksen aihe. Pakkohan niitä on niin monta olla. Uh…näin etukäteen pelkään, että keksin vain karkkien nimiä…

A niin kuin Annankatu. Siellä tuli käytyä töissä viisi vuotta. Aamuisin tuli käveltyä ylpeydellä sisään ovesta, kun sai olla töissä niin hienojen ihmisten kanssa ja tehdä hienoja juttuja. Välillä tietenkin työ maistui työltä. Mutta silti, siellä viihdyin.

B niin kuin berliininmunkki. Oodi kaikille suomalaisille pullille!

C niin kuin Citymarket. Mitkä valikoimat, kaikki tuotteet saa yhden katon alta. Etsii sitten intialaista maustekastiketta ja kauraleipää.

D niin kuin Daa dirlan dirlan daa! Siis kaikki juhlat, missä tanssittu aamuun asti niin, että korkokengät on jo heitetty nurkkaan ajat sitten

E niin kuin ensilumi. Siis oikeasti en tykkää lumesta. Tykkään katsoa sitä 200 km päässä Sierra Nevadalla, mutta kyllä Suomessa ollessa ne ensimmäiset hiutaleet ovat kauniit.

F niin kuin Fazer. Suomalainen karkki. Sitä ei voita mikään. Salmiakkia, hedelmää, lakua, suklaata…

G niin kuin glögi. Glögi kuuluu jouluun ja tekee joulun. Itseasiassa Ikean glögiä on juuri mukissa, ensipuraisu juuri tehty.

H niin kuin helppous. Asioiden hoitaminen noin yleensä ottaen on helppoa. Pienen asian hoitamiseen ei tarvitse varata puolta päivää.

I niin kuin irtokarkki. Jatkanko?

J niin kuin joulu. Tuleehan se nyt mieleen tähän aikaan. Täällä on haastava löytää tunnelmaa, mutta on se mahdollista. Täälläkin on pimeää ja kynttilöitä. Suomi on oikea Joulumaa.

K niin kuin kevät. Kevät on lempivuodenaikani Suomessa. Silloin vesi liplattaa, aurinko paistaa ja omenapuut kukkii. Elämä alkaa taas.

L niin kuin Lohja. Siellä on ystävät ja siellä on hyvä.

M niin kuin metsä. Metsä on aina ollut ihana. Se tuoksuu hyvälle ja siellä on rauha. Siellä on monta ajatusta loksahtanut kohdalleen.

N niin kuin naistenlehdet. Niitä täällä ei saa mistään. Tuliaisina onneksi ihmiset niitä kantavat.

O niin kuin odottaminen. Suomessa odotti aina matkalle pääsyä ja siinä on oma viehätyksensä.

P niin kuin parantola. Parantola löytyi kolme vuotta sitten. Siellä on syöty herkullista ruokaa, vietetty aikaa ihanien ystävien kanssa ja nautittu. Niittymäen parantola ❤

Q niin kuin quark. Siis rahka. Rahkaa täältä ei saa.

R niin kuin ravintolakulttuuri. Tai ehkä tavallaan ruokakulttuuri. Helsinki on täynnä ihania ravintoloita, mutta myös ystäviä, joiden kanssa puhua ruoasta.

S niin kuin sisälämmitys. Suomessa kodit ovat lämpimiä. Suloisen lämpimiä.

T niin kuin tuttuus. Miten sitä tietääkin kaikki asiat Suomessa, miten ne pitää hoitaa.

U niin kuin uutuudet. Ruokakauppohin tulee koko ajan ihania uutuuksia! Kaikki maailman nyhtökaurat ja kaikki testaamatta, kuten Omar-munkkikin! Ja nyt jotain ihanaa Omar-suklaata, en kestä!

V niin kuin vedenliplatus. Sitä ei kuule täällä. Kuulee aaltojen kohinaan, mikä sekin on hieno. Mutta suomalainen järvi liplattaa.

X niin kuin marjat! Tämä on bonus, mikään ei ala äksällä, joten äks on bonus. Ja kaipaan marjoja! Suomalaisia metsämarjoja.

Y niin kuin ymmärrys. Tavallaan logiikka. Suomalainen logiikka on…loogista, järkevää, niin kuin asioiden pitää olla.

Z niin kuin Zumba. Siis tanssia on ikävä. Tanssittiin paljon ennen kuin muutin ja sitä kyllä kaipaa paljon, niitä sunnuntain kolmen tunnin tanssisessioita.

Ö niin kuin ötökättömyys. Mutta siis miten helppoa on liikkua koirien kanssa, kun pitää pelätä vain käärmeitä. Täällä niitä ja katepillareita ja niitä oransseja ötököitä ja rupisammakoita ja hämähäkkejä, jotka kaikki aiheuttavat eläinlääkärireissun.

Ä niin kuin Äiti. No kyllähän äitiä välillä tulee ikävä.

Å niin kuin Åbo. Mutta ei niinkään kaupunki. Siitä tulee vaan mieleen ihanat ystävän kanssa tehdyt kesäiset päiväretket ❤

 

Advertisements

4 thoughts on “Mitä ikävöin Suomesta

  1. Hyvää Itsenäisyyspäivää Sinulle ! Valkoista piimää ja karjalanpiirakoita! Silleen juhlavasti sujuu täälläkin 😉 Kyllä meidän kelpaa, kun siellä on meillä niin mainio “suurlähettiläs” sisuamme ja joulupukki-aatteitamme markkinoimassa.

    Like

  2. Aika hyvin olet keksinyt joka kirjaimelle jotain (muutakin kuin vain karkkia…)! Minä vastasin tuohon kysymykseen aina: hiihtämistä keväällä järven jäällä auringon paisteessa. Olisin silti Kanarian aikoina voinut vastata myös sun F, G, H, I, S ja Ä.

    Like

  3. Saan kulkea pitkin Annankatua töihin Bullalle ja nautin myös siitä. Nyt aika harmaata, mutta gallerioiden ikkunoista loistavat värikkäät maalaukset. Ps. Söin viikonloppuna omar-munkin ja olisi vaan hyvää = )

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s