Renfe eli junamatkailu

Jos Espanjassa joku toimii minuutilleen, on se juna. Junaverkosto on hyvä ja toimiva ja siisti. Tosin myös hieman hinnakas.

Tässä eräänä viikonloppuna kävin pikavisiitillä Sevillassa. Renfen sivuilta voi ostaa kätevästi liput. Sivut ovat myös englanniksi. Sevillaan kulkee sekä hidas että nopea juna. Nopea oli hieppasen alle kaksi tuntia ja maksoin noin 35 euroa. Hidas kulki junasta riippuen kaksi ja puoli tuntia tai vartin enemmän. Tälle hintaa tuli alle 20 euroa. Käytin itseasiassa kumpaakin versiota, mennessä nopeaa ja paluussa hitaampaa.

Kaikilla oli vielä tulostetut liput, kuten itsellänikin. Tajusin vasta myöhemmin ladata puhelimeen Renfen aplikaation. Eli ehkäpä pääsee myös digilipulla. Täytyy ensi junamatkalla selvittää sekin.

Málagan asemalla, Maria Zambranolla, on helppo liikkua. Kaikki laiturit ovat vierekkäin ja samassa kerroksessa. Asemahallissa on kahvila ja muutamia kauppoja, myös Mercadona eli ruokakauppa.

Ensimmäisenä täytyi mennä turvatarkastuksen läpi, jossa tavarat läpivalaistiin ja itse kävelin metallinpaljastajan läpi. Ihan hyvä näinä päivinä. Sevillan päässä tätä tarkastusta ei ollut.

Malaga Maria Zambrano

Malagan juna-asema, Maria Zambrano

Sevillassa juna-asema oli hieman ehkä isompi, mutta myös siellä oli hyvin helppo liikkua. Asemahallista löytyi muutamakin ravintola ja pikkuliikkeitä. Sijainti on noin 15 minuutin päässä keskustasta, johon pääsee helposti myös bussilla.

Sevilla oli ihana! Valokuvia en pahemmin ottanut, mutta sekin sitten seuraavalla kerralla 🙂 Tärkeimmät kohteet tuli kierrettyä ja näin upean esittelyn Real Alcazarista yöaikaan. Sitä voi suositella, jos Sevillaan menee! En ole varma, onko esitys myös englanniksi. Mutta vaikka ei sanaakaan ymmärtäisi, on se kokemuksena upea.

Plaza Espana Sevilla

Plaza España, niin iso ja upea. Vaikea saada kuvassa näkymään sen suuruutta.

sevilla

Ihana, ihana Sevilla

Advertisements

2 thoughts on “Renfe eli junamatkailu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s