Gaucín

Palataan takasin Casaresin tunnelmiin. Olimme lähdössä siis seikkaululle kohti Gaucín-kylää, josta olin löytänyt mainintoja, kun lueskelin faktoja Casaresista. Google maps näytti sinne noin puolen tunnin ajomatkaa. Lähdimme suuntaamaan siis sinne, jotta saamme päiväkahvimme.

Päädyimme ihanaan maalaismaisemaan. Emme ajaneet kovinkaan korkealla vaan oikeastaan keskellä peltoja, mutta silti näkymä oli avara vielä alempana olevaan laaksoon.

Andalucian PRE

Pakollinen pysähdys! Hevosia myytävänä! Ihania Andalucialaisia ❤ Löytyi  varmaan jokainen olemassa oleva sävy tältä pellolta.

Matka jatkui ja vuorella näkyi kylä. Tiesin, että tulemme ajamaan 600 metrin korkeuteen, joten oli mahdollista, että häämöttävä kylä on kohteemme.

gaucin

Niin se olikin, Gaucín

Koko ajomatka oli ajamisen arvoinen. Näkyi upeita “kuuvuoria”, jotka arvelin olevan samat, kuin Rondan ajoreitillä. Gaucínin kautta voi jatkaa myös Rondaan, johon kylältä oli noin 30 km. Eli hienon päiväretken saa rakennettua pikkuteillä ajamisella. Tie Gaucíniin oli todella huonossa kunnossa. Isoja kuoppia ja rikkinäistä asfalttia. Eli ajoamisen joutui tekemään todella huolella, ettei auto tai rengas mene rikki. Liikennettä ei onneksi ollut pahemmin.

gaucin-ylhaalta

Caucín hieman ylempää, kun olemme juuri saapumassa kylään

Kylä oli pieni ja hiljainen. Kylästä en jostain syystä ottanut kuvia. Erikoista sinänsä, pitää siis mennä toisenkin kerran. Kyllässä oli jotenkin hyvä tunnelma. En tiedä mikä siinä viehätti. Ehkä se korkeus ja sijainti vuorella, josta on näkymät joka suuntaan. Ihastuin tähän enemmän kuin Casaresiin.

Gaucín linna

Päänähtänyys on linna, joka valitettavasti on maanantaisin ja tiistaisin ja siestan aikaa suljettu

Linna sijaitsee korkeimmalla kohtaa ja sinne on ehdottomasti päästävä ihailemaan maisemia joku toinen kerta. Kylä on syksyaikaan hiljainen ja kaupat olivat vain auki aamulla ja illalla vasta klo 18-20. Olimme siihen siis taas liian ajoissa. Hyvät kahvit ja kakkupalat kuitenkin saimme. Luin vielä jälkikäteen, että alueen matkamuistot ovat korkista tehdyt esineet. Kylää ympäröi korkkipuumetsä.

Monissa parvekkeissa roikkui unisieppareita. Kylällä oli siis ollut joku tapahtuma tai kurssi, jossa näitä on varmasti opittu tekemään. Niillä oli myös tehty “katto” yhdelle aukiolle.

unisiepparit

Unisiepparit kattona

Siis Gaucíniin vielä vie joskus tie. Kuka onkaan seuraava vieras, jonka sinne ohjaan 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s