Espanjaa opiskellen

Syksyn saapuessa tännekin, alkaa myös kansalaisopistot pyörittämään kursseja täälläkin. Löytyy maalausta, keramiikkaa, tietotekniikkaa, englanninopiskelua ja tietenkin espanjaa.

Ihana naapurini oli saanut nämä kurssit selville ja heinäkuun alussa kävimme itsemme ilmoittamassa tunneille. Tason joutui täysin arvaamaan, kun konttori-ihminen ei osannut sanoa tasoista mitään. Only in Spain. Mutta arvaus osui kummallekin oikein. Naapurini opiskelee tasoa alempana ja olemme peräkkäisillä tunneilla.

Minun ryhmäni tankkaa hieman vaikeampaa kielioppia. Futuuria, konditionaaleja, imperfectejä, preteriittejä yms. Tällä hetkellä puhun jo hyvin perusasioita ja voin helposti viettää pari päivää pelkästään espanjalaisessa seurassa väsymättä kielestä. Toki jos enemmän sattuu espanjalaisia samaan paikaan, he puhuvat keskenään jo liian nopeasti ja liian vaikeilla sanoilla ja murteilla.

Sanastoa on ihan kiitettävästi eikä kaksi viikkoa kestäneen opiskelun aikana ole tullut kuin kolme uutta sanaa. Kielioppia kylläkin ja huomaan jo nyt osaavani taas paremmin käyttää näitä juuri opiskeltuja uusia muotoja. Tunnilla niitä jankataan ja jankataan, että menee varmasti jakeluun.

Sanastoa opiskelen sitten itse. Kun kuulen uuden sanan, kirjaan sen ylös ja tankkaan kirjoittamalla, kunnes se on takaraivossa. Joskus sanat menevät kerrasta, joskus siihen tarvitaan hikeä ja kyyneleitä. Tällä hetkellä luen ihan espanjankieliestä romaania, josta sitten välillä kirjaan sanoja ylös ja välillä ihan vaan nautin lukemisesta.

Tunnit ovat kolmena päivänä viikossa, tunnin kerrallaan. Ja kotiläksyt tietenkin päälle. Edestakaisin se on ajamista, mutta onneksi opiskelupaikka on ihan tuossa omalla kylällä. Hintaa on koko syksylle 52 euroa, kun olen residenssi eli espanjassa vakituisesti asuva. Tämä kurssi on kaikille, jotka asuvat Mijaksen kunnassa. Jostain lehdestä juuri luin, että Fuengirolassa on sama käytäntö eli sieltäkin löytyy kaikille sopivat tunnit! Niitä ei vaan tietenkään espanjalaiseen tapaan mainosteta, vaan kaikki pitää löytää itse 😀

Espanjan opiskelu

Eturivin paikat ovat parhaita!

 

Advertisements

2 thoughts on “Espanjaa opiskellen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s