Palmupuut on puita vaan

Täällä meidän etelärannikolla kasvaa palmuja, mutta ne ovat tänne tuotuja eli eivät kasva täällä luonnostaan. Taas aukko sivistyksessä, kun en muista mistä päin niitä tuodaan.  Ja palmupuut kasvavat ihan hurjaa vauhtia. Viime kesänä ne leikattiin ja tänä kesänä aloimme naapurien kanssa miettiä, milloinhan on tämän vuoden leikkaus. Ne kasvavat noin 40 cm vuodessa pituutta!

Kun asuu ylempänä ja palmut ovat maisematauluna, ne alkavat jossain vaiheessa peittää näkymää. Kesällä myös niihin tulee pieniä kukintoja, jotka kuivuessaan leviävät joka paikkaan. Pieniä, aika teräviäkin kukintoja, oikeastaan siemeniä, löytyy allastuolin pyyhkeen päältä ja auts.

Palmut isot

Tässä palmut täydessä varustuksessaan, kukkineen päivineen

Onneksemme eräänä päivänä ilmestyivät palmumiehet ja aloittivat hommat. Yhtenä kauniina, mutta pilvisenä päivänä istuessani parvekkeella, takanani kuului kuhinaa ja palmussa oli mies. Palmuni pääsivät hoidettavaksi.

Mies kiipeää palmuun jalkakoukkujen avulla. Muistelen, että papallani oli samanlaiset, kun toimi sähkömiehenä ja joutui kiipeämään puiseen sähkötolppaan. Palmut siistitään kaarevalla viidakkoveitsellä. Kunnon käsityötä!

Mies palmussa

Mies palmussa

Palmuista tulee ihan järjetön kasa roskaa. Äkkiä laskettuna, meidän takapihalla on 15 palmua eli alueella varmaan noin 100.  Roskat kasataan yhteen nurkkaan ja lajitellaan eri roskiin. Kuorma-auto hakee roskat myöhemmin pihasta.

Palmukasa

Roskien lajittelu toimii hienosti

Kun palmut on siistitty, ne näyttävät ihan alastomilta! Nakupalmuja! Hetken kestää, kun ne näyttävät taas hieman luonnollisimmilta. Vuoden kuluttua ne ovat kuitenkin taas leikkauskunnossa. Mielenkiintoista nähdä, miten korkeaksi lopulta kasvavat.

Nakupalmut

Nakupalmut! Sain myös enemmän maisemaa 🙂

Advertisements

4 thoughts on “Palmupuut on puita vaan

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s