Huone-esittelyssä keittiö

Asunnon viimeinen sisätila on keittiö. Tuskin haluatte kertomusta parkkihallista!

Keittiö on yhteydessä olohuoneeseen baaritiskin välityksellä. Tämä on erinomainen ratkaisu, koska asuntoon tulee sen avulla kolmesta suunnasta valoa. Baaritiskillä on kokoelma keittokirjoja, jotka ihana ystäväni auttoi järjestämään oikealla tavalla. Kummasti kirjojen asennolla ja värityksellä on iso merkitys. Suomesta mukana tuli kirjojen lisäksi Tivoli-radio, josta nykyään kuuluu espanjalaista ohjelmaa, espanjalaisella musiikkimaulla eli tanssipoppia ja paljon!

Baari

Baarijakkaroina Maisons du Mondon metallijakkarat ja samasta paikasta ostetut korit säilyttävät koiranruokasäkit.

Näin kesällä baaritiskillä on vesisäiliö. Kannan veden kaupasta, kuten tekee lähes kaikki, vaikka vesijohtovesikin olisi juotavaa. Se maistuu vaan oikeasti tosi pahalle. Mutta lasipullo on huomattavasti mukavamman näköinen ja kivempikäyttöinen kuin muovipullot. Tämäkin idea on varastettu kirjoja järkkäävältä ystävältä ❤ Juomalasit ovat vesisäiliön takana, jotta niitä on helppo ottaa käyttöön.

Vesipullo

Edellisen kuva valopallo on tämä vesisäiliö. Löytyi paikallisesta verkkokaupasta.

Keittiöstä on näkymät maaseudulle. Musta on ihana katsella ulos ruokaa laittaessa ja keittiötä siistiessä. Kaapista löytyy myös astianpesukone, joten likaiset astiat saa helposti piiloon. Keittiön kunigas on Dualitin leivänpaahdin, jonka mun ihanat ystävät ❤ antoivat 4-kymppislahjaksi ja jonka änkesin viime Suomenreissulla matkalaukkuuni.

Tiskipöytä

Ylhäällä oikealla on keittiön ainoa kuiva-ainekaappi ja hellan vieressä vasemmalla ainoa säilytyskaappi kattiloille yms.

Hellan vierestä löytyvät kaikki lämpimässä säilytetävät öljyt ja kastikkeet. Kaappiin ei mahdu kaikki, joten täytyy jättää esille ne, jotka pystyy.

Keittiöhella

Oikealla puolella on jääkaappi ja pakastin integroituna ja sen vieressä lämminvesivaraaja ja vaatepesukone.

Ja kuten aiemmasta tekstistä tuli ehkä selville, on keittiössä säilytystilaa todella vähän. Sen vuoksi olohuoneen puolella on astiakaappi. Keittiöön etsin baaritiskin alle sopivan hyllykön, johon sain jotain tarvikkeita esille. Tästä löytyy aamiaisastiat eli jogurttikipot ja kahvikupit sekä yleisimmin käytetyt hieman syvät lautaset. Lisäksi hyllylle sain kivasti kuiva-aineita lasipurkkeihin sekä mikroaaltouunin. Muutamat isommat pannut ja vuoat mahtuvat taas alahyllylle. Hyllykkö löytyi Maisons du Mondosta.

Avohylly

Siinä tilaihme keittiöni. Terassiesittely tulee seuraavan inspiraatiohetken yllättäessä 🙂

Advertisements

7 thoughts on “Huone-esittelyssä keittiö

 1. Kompakti paketti! Hyvillä oivalluksilla olet kuitenkin saanut kaikille paikkansa. Esimerkiksi tuo koiranruokakori-idea on mainio!
  Meidän keittiössä oli espanjalaisittain harvinainen astiankuivauskaappi. Tai siis siinä tiskialtaan yläpuolella alin hylly oli ritilällinen, niin kuin suomalaisissa keittiöissä. Tosin vesi ei tippunut tiskialtaaseen vaan ritilän alla oli poisliukuva “kaukalo”, johon vesi valui ja kuivui. Harvemmin sitä piti pois ottaa. Silloin tällöin kun huuhtaisi, ettei ala levää kasvaa… 😀

  Like

  • Pakko saada koiranruokasäkit lähelle ja itse säkit ovat aina kamalia jossain nurkassa. Tuo on kyllä toimiva ratkaisu, vaikka välillä jännittää, jos tuo nuorempi saa päähänsa alkaa nakertaa puukoria…

   Like

 2. No onhan siellä ihan suomalainen arabian voipyttykin! Maulla ja tyylillä on koko koti tehty, viihtyisä on ja kodikas. Hyvää ruokaa syntyy tässä keittiössä, ehkä saamme maistaa marraskuussa jotain? Täälläkin nyt lämmintä, vaikka satoi koko päivän. Ja hyttysiä ja hirvikärpäsiä -kaipaatko? Ja kyllä vaan flunssakin iski sopivasti, kun oli juri vieraita ja reissuamista. Onneksi nyt jo on toivuttu likipitäen, taas uskaltaa melomaan.

  Like

  • On voipytty, se on ihana! Ilmanmuuta saatte maistaa jotain marraskuussa. Viimeksi oli vielä tavarat hujan hajan. Hyttysiä on täälläkin ihan tarpeeksi. Ne eivät edes inise, joten onnistuvat pistämään salassa! Täällä sama homma, flunsta juuri toivuttu 🙂

   Like

 3. Kompakti keittiö, tuo lasinen vesipullo on nätti. Ilmeisesti pitää vaan rahdata vedet kaupasta… meille hankittiin juuuri yksi koti sinnepäin maailmaa. Kiva näkymä tiskatessa 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s