Ulkosauna

Kello on puoli yksitoista aamulla, on pilvistä ja mittari näyttää +33,9 C. Lämpötilavaroitukset ovat annettu klo 12-21 välille, lämpötilaennuste +39 C.

Costa del Sol (Aurinkorannikko) on ollut aikoinaan nimeltään Costa del Viento eli Tuulirannikko. Täällä tuulee lähes aina. Varsinkin iltapäivällä palmut alkaa lepattaa tai huojua tuulessa.

Talvella kylmä menee luihin ja ytimiin. Kesällä tuuli yleensä helpottaa.

Paitsi Sirocco. Se on kotoisin Afrikasta, tulee etelän suunnasta ja tuo mukanaan todella kuumaa ja kuivaa ilmaa. Jos tuuli on tarpeeksi kova, tuuli tuo mukaan Saharan hiekkaa. Siroccon tuntee iholla kuumana tuulena.

Idästä tuleva tuuli on Levante ja sekin tulee Afrikasta ja on todella lämmin. Tuuli on yleensä myös kovempi.

Lännen suunnalta tuleva tuuli on nimeltään Poniente. Se on raikkaampi ja talvella se todella jäätävä tuuli.

Kuumat tuulet lämmittävät talot ja hiki tulee, kun tiskaa astioita.  Eilen illalla tiesi kuuman ilman tulevan. Myöhään illalla oli vielä +28 astetta ja tuulen suunta kääntyi. Ja ilma oli kuivempaa. Ja yöllä heräsin hetkelliseen kovaan tuuleen, silloin se alkoi puhaltaa.

Tällä hetkellä ole on todella tyytyväinen, että pilvet peittävät auringon. Koiratkin saivat oman osuutensa puutarhaletkusta. Lämpötila nousee kohti iltapäivää ja iltaa vielä useammalla asteella. Tuuli näyttää pyörivän etelän ja idän välillä koko päivän.

Ennuste näyttää tätä keliä nyt pariksi päiväksi, kunnes taas helpottaa.

Lisää Espanjan tuulista.

Advertisements

6 thoughts on “Ulkosauna

  1. Kanarialla Afrikasta tulevaa lämmintä (hiekansekaista) ilmaa kutsutaan nimellä “calima”. Siihen ei tosin liity yleensä tuulta, vaan ilma seisoo ja näyttää siltä, että olisi sumua. Tosin maisema on punertavanruskea auringosta ja hiekasta. Caliman jälkeen saa auton pestä ja kotona siivota nurkista kilotolkulla hienoa hiekkaa.
    Toivottavasti teillä helpottaa pian!

    Like

  2. Hola! Nyt on heinäkuun helteet olleet täälläkin siinä plus 25 astetta, onneksi yöllä ei ole ihan yhtä kuumaa, joskin 23 -24 astetta taisi olla sisälläkin. Ei lämmin luita riko, oli ennen sanonta. Mie myös tykkään enempi lämpimästä kuin kylmästä, joten hetikään ei tarvii tuulettimia käyttää. Eikö siellä ylempänä ole sinullakin vähän viileänpää, ettei ihan tukalaksi mene. Ja siestan lienee olet jo ottanutkin käyttöön? Täällä kyllä tuntuu ihanalta että kerrankin voi kesämekossa tai shortseissa viilettää pyörällä tai meloakin tarkenee pelkästään T-paita päällä.Muistahan juoda sentään……

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s