Alkoholia ja musta silmä

Suomessa keskutellaan, että kauppaan tuotaisiin hieman vahvempia alkoholeja kuin keskiolut ja ollaan kauhuissaan, mihin se  suistaa Suomen.

Täällä ruokakaupoista saa viinit ja viinat, kuten kaikki varmasti tietääkin.

Minä otin ja mätkähtin naamalleni hepan selästä pari viikkoa sitten ja siitä lähtien tämä täti on potenut kolotuksia vähän siellä ja täällä. Röntgen kertoi, ettei luita ole poikki, vaikka vähän siltä tuntuikin. Kun laskeutuu naamalleen, siitä saa mustan silmän, mustelmia vähän sinne ja tänne, kipeän ranteen ja hemmetin kipeät kylkiluut. Tiedetään juu, on vähän taas annimainen tuuri.

Naapurini, vanha laskuvarjojääkäri (siis oikeasti yli 6-kymppinen), kahden seikkailijapojan isä ja nuoruushurjastelija kertoi, että alkoholi auttaa.

Eikä tällä kertaa edes sisäisesti, vaikka sama herra teki joskus flunssaa varten kunnon rommipaukun. Tällä kertaa sattunutta rannetta hoidettiin lähes 100 % alkoholilla. Aikoinaan, kun armeija-aikoina ei ollut apteekkeja ja tarvikkeita saatavilla helposti, alkoholia käytettiin enenmmän lääkintään. Sillä on tulehdusta lievittävä vaikutus, siis ulkoisesti. Hän kääri käteeni onnettumuuspäivänä kääreen, joka uitetiin alkoholissa. Käsi oli seuraana päivänä ilman turvotusta ja mustelmaa. Tällä viikolla käsi vähän tulehtui uudelleen, kun aloin sitä käyttämään. Pari iltaa ranne oli dokaushoidossa ja johan taas toimii. Ihan uskomatonta!

Mutta siis tuota alkoholiahan myydään ihan ruokakaupassa. Perus ruokakaupassa, ihan heti pumpulipuikkojen vieressä. Siitä olisivat varmaan suomen dokut innoissaan.

Alko

En suosittele sisäisesti, parempia juomia löytyy lähihyllyistä.

PS. Heppa ei hullaantunut, itse otin ja päätin välillä maistaa hiekkaa. Sananmukaisesti.

Advertisements

2 thoughts on “Alkoholia ja musta silmä

  1. Auts… Onneksi ei kolahtanut pahemmin. Aika kätevä tuo alkomaholikikka, mutta ei pal kantsis tosiaan Suomessa moisia määrätä. Mies on monesti valittanut, ettei täällä saa tuota haavanhoitoalkoholia yhtä helposti kuin Espanjassa, se kun hänen mielestään kuuluu ehdottomasti joka kodin lääkekaappiin.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s