Suomifiiliksiä

Suomessa tuli käytyä ja jo palattua. Piti kirjoittaa tämä postaus jo aiemmin, mutta koneesta hajosi tuuletin ja oli pidettävä parin päivän pakkoloma koneesta.

Suomessa oli kylmä. Sattui tosi kylmä viikko ja oli pakko käydä ostamassa takki ihan ensimmäisinä päivinä.

Suomessa tuli syötyä selkeästi enemmän lihaa ja vähemmän kasviksia ja hedelmiä. Täällä kotona on helppo toteuttaa “puoli kiloa päivässä” sääntöä, kun kasviksille ja hedelmille ei kerry hintaa ja lisäksi ne ovat maukkaita.

Helsingissä on ihania ravintoloita. Yksi oli listalla, mihin haluan. Naughty brgr, joka osoittautui maineensa veroiseksi. Lisäksi pääsin sattumalta syömään Piece&Lovessa herkullisen pizzan. Kolmantena ravintolana oli jo ennalta varattu Basso&Baskeri, josta huhut olivat kiirineet Espanjaan. Ja olin tyytyväinen.

Suomessa ei olla vielä kovin varovaisia rikollisuuden kanssa. Täällä kotona on tottunut pitämään lakkunsa lähellä, sulkemaan kaikki ovet tiukasti ja olemaan jättämättä omaisuutta autoon. Suomessa tämä tuntuu olevan toisin. Olin vähän hermoheikkona muutaman kerran, kun laukku oli mielestäni vähän kaukana.

Ajokulttuuri on erilainen. Suomessa ajetaan selkeästi agressiivisemmin. Ja enemmän ylinopeuksia kun täällä rannikolla. Toki poikkeus vähentää säännön, mutta pääosin täällä meillä päin otetaan paljon rennommin. Tilaa on kyllä teillä enemmän Suomessa ja kaistat leveämpiä. Taisin yhden säikäyttää moottoritiellä, kun totutun ajotavan mukaan ohitin aika läheltä, luulin alitajunnassa, että kaista on vähän kapeampi 😀

Hyttysiä on paljon Suomessa!

Ja on Suomessa ihan järkyttävän kallista. Se nyt ei sisänsä ole yllätys, mutta kyllä kahvilakahvin ja viinilasillisten hinnat ovat ihan hirvittäviä.

Suomessa on hienoja kehitysprojekteja ja start-upeja paljon ja onnekseni saan jatkossa työskennellä niiden parissa.

Helsinki on ihana paikka. En pode Suomi-ikävää, mutta Helsinki-ikävä tulee välillä. Ainakin kesällä 🙂

Jäätelö, karkit ja leivät ovat Suomessa herkkua ja valikoimat ihan valtavat.  Hyvä vai huono?

Wifejä löytyy helposti joka paikasta ja ne ovat nopeita, vaikka ovat julkisia.

Suomessa on alkukesästä kaunista ❤

Suomi

 

Advertisements

One thought on “Suomifiiliksiä

  1. Toi autoilujuttu on ihan totta. Suomessa ei olla niin joustavia liikenteessä kuin Espanjassa. Lisäksi täällä tuntuu välillä, että jotkut on voittaneet ajokorttinsa arpajaisista… Peruuttaessa SAA katsoa taakse, kurvissa SAA ajaa omaa kaistaa, kaistaa vaihtaessa SAA katsoa, ettei kurvaa kenenkään nenän eteen… muutamia esimerkkejä mainitakseni. Olenkin monien ihmetykseksi todennut autoilun Kanarialla olevan vaarattomampaa kuin Suomessa.

    Hmmm… Onkohan kaikki Suomen hyttyset Helsingin seudulla, kun ei täällä inasen ylempänä ole niin paljon kuin joinakin kesinä? Ei haittaa mua!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s