Ikkunan pesua

Keväiseen ohjelmaan kuuluu täälläkin ikkunan pesu. Edelliset omistajat kävivät asunnossa vuoden aikana kuusi kertaa ja sitä ennen asunnossa ei asunut ketään. Suuri epäilys siis, ettei ikkunoita oltu pesty ulkopuoleta sitten vuoden 2007.

Mutta en ihmettele. Homma nimittäin ei ole helppo enkä siitä olisi selvinnyt ilman miehistä naapurivoimaa. Täällä joka ikkuna on varustettu liukuikkunoin. Toki kaksi isoa liukuovea saan pestyä parvekkeen kautta, kuten myös makuuhuoneeni ikkunan. Mutta kahden kylppärin, vierashuoneen kahden ikkunan ja keittiön ikkunat on pakko ottaa irti, että ne voi pestä.

Naapurini kävi ensin irroittamassa puolet ikkunoista ja pesin ne. Kun homma oli tehty, ne laitetiin paikoilleen ja irroitettiin loput.

Ikkunat irti

Tavallaan kyllä helppo pestä, kun ei tarvitse roikkua ikkunassa.

Onneksi täällä on vain kaksikertaiset lasit ja nekin niin, ettei väliin pääse. Muistoissa oli Tapaninvainion nelinkertaiset isot ikkunat…huh.

Ikkuna auki

Hyvä tuuletus!

Advertisements

2 thoughts on “Ikkunan pesua

  1. Meillä oli Kanarialla liukuikkunat. Yksinkertaiset. Asuttiin suomalaisittain kakkoskerroksessa ja pesin meidän ikkunat just silleen ikkunasta roikkuen. En tosin kovin monta kertaa neljän vuoden aikana…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s