Cueva del Gato ja espanjalainen kyltitys

Muutama viikko sitten kävimme täällä vierailevan ystäväni kanssa pienellä retkellä Rondan ympäristössä. Yksi kohteemme oli Cueva del Gato eli kissan luola, noin 15 kilometriä Rondasta. Kuulin naapuriltani, että siellä kannattaa käydä. Luola sijaitsee lähellä Benaojánin kylää, johon suunnistimme. Tarkempia ohjeita ei ollut, koska sinne on sitten lopulta kyltit.

Olimme jo hieman retkeilleet, joten nälkä kurni vatsassa. Suuntasimme ensin meille vinkattuun ravintolaan, joka oli ihan päätien varressa. Paikka näytti tyhjältä vaikka telkkari oli päällä. Pihalla oli myös kyltti Open – Abierto. Vahtikoirana oleva iso espanjan mastiffi nosti päätään, kun melkein astuin sen kuonolle, ja kävi takaisin nukkumaan. Eli paikka oli kiinni.

Benaojánin kylä oli aivan vieressä, joten ajoimme sinne. Ei yhtään ravintolaa. Häh. Ehkä olivat jossain toisella kulmalla kuin pääkadulla. Suuntasimme takaisin pois kylästä ja ajoimme rautatieasemaa kohden koska siellä näytti olevan ihmisiä. Samalla näimme kyltin Cueva del Gato, joka oli lähellä rautatieasemaa. Auto parkkiin ja kävelimme kohti ensimmäistä kivannäköistä ravintolaa. Pääruan hinta 25 euroa, joka on ihan mahdoton täällä. Eli ei. Toinen ravintola oli sisältä täynnä ja kun kysyin tarjoillaanko ulos, ei. Sisälle ei mahtunut eikä varsinkaan koirien kanssa. Olisi ollut kiukkupähkinöille käyttöä.

Kyltti näytti, että luolalle on vain 180 metriä. Päätimme, että sinnittelemme sen vaikka on miten nälkä, kun sinne asti pääsimme. Kävelimme tuon matkan ja kyltti oli siinä kohden ilman mitään matkamääreitä. Ja alueella ei näkynyt minkään moista vuorta, jossa voisi olla luola.

Turhautuneena ilman kiukkupähkinöitä päätimme lähteä ajamaan päätielle. Josko siinä olisi joku ravintola auki. Oli. Venta de Cueva del Gato oli paikan nimi. Saa ruokaa ja sai syödä ulkona. Söimme 17 eurolla alkuruoat, pääruoat, kahvit, jaoimme jälkkärin ja joimme oluen ja tinto de veranon. Jostain syystä avasin pöydässä Google Mapsin ja hmmmm…se näyttää, että kyseinen luola olisi ihan vieressä. Kysyin tarjoilijalta ja kyllä, 150 metrin päässä on parkkipaikka ja luola siinä ihan vieressä.

Näin oli. Vieläkään tähän päivään mennessä en ymmärrä kylttejä rautatiasemalla, joka oli about 3 km päässä luolasta. Miksi ihmeessä siinä luki 180 metriä. En ymmärrä, mutta espanjan logiikka on välillä mielenkiintoista. Ja Google Map näyttää ravintolan sijainnin väärin, se on juuri toisella puolella luolan parkkipaikkaa. No on se onneksi muutaman sadan metrin säteellä ihan oikein.

Pääsimme siis lopulta luolalle ja kuvat kertokoot siitä loput.

Maissi

Otukset pääsivät pulikoimaan ihanaan makeaan veteen. Maissi on todellakin vettä rakastava noutaja

Maissi toinen

Alue oli ihanan vehreä ja on sitä varmaan kesähelteidenkin aikaa. Vettä riittää tässä paikassa.koirat vedessä

Tämä luolan suu on 4 km pitkän luolan alajuoksu. Yläjuoksulla on myös nähtävyyspaikka, ja ymmärsin, että siltä järjestetään retkiä myös luolan sisälle. Muuten sinne ei pääse. Vettä liikuu välillä hyvinkin runsaasti. putous

Luolasta vesi valuu alas putouksesta kunnon kohinalla.Luola

Luolan suuaukko. Voisin kuvitella saavani ahtaanpaikankammon tuolla luolassa, jos joutuisin 4 km läpi kulkemaan.alas

Vesi oli ihana sinistä ja niin raikkaan näköistä. 

Advertisements

2 thoughts on “Cueva del Gato ja espanjalainen kyltitys

  1. Voi miten kaunis pikku paratiisi! Ja koiruudetkin on niin onnellisen näköisiä pulikoidessaan. Noi kyltit on kyllä Espanjassa sellaisia, että ihan aina en kyllä luota niihin. Hyvä, että kuitenkin löysitte perille.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s