Muuttoprosessi

Ja miten sitten kaikki kävikään. Tilannehan oli se, että tavarani päätyivät vuoden 2014 joulukuussa Tikkurilan Pelicans varastoon. Sieltä oli vuokralla alle 4 neliön varasto, jolla korkeutta lähes kolme metriä. Äkkiä laskettuna vähän alla 12 kuutiota.

Tavarat piti siis saada Tikkurilasta Mijakseen Espanjaan.

Siitä alkoi sitten organisointi. Lisänä hommaan kuului, että muutama ystäväni osti muutaman tavaron varastosta. Ja muutamalla oli hoidossa jotain esineitä. Ensimmäinen osa oli organisoida yhden avaimen kanssa, että kuka hakee, kuka vie mitä ja milloin. Onneksi ystäväporukkaan kuuluu hyviä organisoijia ja homma hoitui.

Seuraava osa oli saada tavarat kulkemaan varastolta rekkaterminaaliin Vantaalle. Tähän hommaan palkkasin Helsingin Opiskelijamuutot. Olin kuullut heistä hyvää ja sähköpostilla kysellen selvitin, että suostuvat tekemään vähän erikoisemman muuttokeikan. Sovimme, että myös pakkaavat muutaman irtotavaran samalla. Ystäväni meni laskemaan heidät varastoon ja ihanasti valvoi pakkaamista. Opiskelijamuutot laskuttu hommasta 90 euroa per tunti.

Sitten oli terminaalin vuoro. Suomalainen yritys Rokkikone aloitti homman. Tavarat lavoitettiin ja sitten katsottiin, mihin rekkaan mahtuu. Tällä hetkellä on vuoden kiireisin tänne päin kuljetusaika. Suomalaiset kaupat täyttyvät tavaroilla. Vielä kaksi uutta kauppaa on avattu, joten siitäkin vielä lisä. Suurin osa tavaroista onneksi mahtui kyytiin. Seuraavat sitten viikkoa myöhemmin. Sovimme terminaalin kanssa, että laittavat isoimmat huonekalut ensimmäiseen kyytiin. Tämä jengi laskuttaa kuutiolta 270 euroa.

Rekka ajaa noin viikon Espanjaan. Kesto riippuu tietenkin säistä, ruuhkista ja muista pysähdyksistä. Täällä kuorma päätyy jälleen terminaaliin, onneksi samaan kuntaan Mijakseen, jossa itsekin asun. Sieltä taas terminaalin pitäjä toi kuorman tänne. Sekin vielä selvitettiin eriksee. Kuorman hinta 40 euroa per pakettiauto.

Mutta säätöä oli kerrakseen. Ihanaa, että se on melkein ohi. Toinen kuorma on tällä hetkellä matkalla. Täytyy vielä varmistaa terminaalista, että kaikki mahtui kyytiin ja homma kunnossa. Tämän viikon perjantaina tulee sitten loput tavarat. Yksi pakettiautollinen kuulemma sieltä sitten olisi tulossa.

Jotkut ovat ihmetelleet, että miksi laittaa rahaa kuljetukseen. Samalla rahalla saisi uudet kalusteet ja tavarat Ikeasta. Mutta kun ei saa mun, Annin omia tavaroita. Ne ovat tärkeitä. Koti on tärkeä. Ja se, että se on omanlainen. Ja oma. Ihan mun ikioma, mun ikiomilla tavaroilla.

Advertisements

4 thoughts on “Muuttoprosessi

  1. Viedäänhan sitä Suomessakin pidempiäkin muuttomatkoja omat tavarat uuteen kotiin. Ehkä vähän halvemmalla, mutta silti. Tottakai ne omat on tärkeät. Laita sitten taas uusia kuvia, kun tavarat ovat saapuneet ja olet saanut ne paikoilleen!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s