¿Hablas Español?

Si, un poco. Poco a poco.

Kun keväällä aloitin työt, oli pakko jättää Espanjantunnit pois viikkojärjestyksestä. Meni ihan mahdottomaksi. Kesällä törmäsin jossain blogissa puhelinaplikaatioon, joka opettaa kieliä. Jes, ja kokeiluun. Aplikaatio on suomalaisten kehittämä ja sillä pystyy opettelemaan muitakin kieliä kuin espanjaa. Tai ei se kieltä opeta, se kartuttaa sanavarastoa. Se on tällä hetkellä itselle kaikista tärkein. Kielioppi seuraa kyllä sit perässä. Sanoja peräkkäin laittamalla voi kuitenkin puhua.

Aplikaatio on siis WordDive. Toimii valitettavasti vaan i-laitteilla. Aplikaatiossa valitaan kieli ja taso, millä opiskellaan. Aplikaatio antaa viisi sanaa, joita harjoitellaan. Jos sanan tietää, saa täydet pisteet. Jos menee vähän pieleen, vähän pisteitä ja jos ei tiedä, ei pisteitä tietenkään saa lainkaan. Yhden viiden sanan setin läpikäynti kestää viisi minuuttia. Siihen voi lopettaa tai tai tehdä seuraavan setin. Kun sana on osattu useampana päivänä täysin oikein, se sana siirtyy pysyvästi opittuihin sanoihin. Sitä mukaan kun sanoja oppii, aplikaatio antaa uusia. Kun taso on käyty läpi, voi siirtyä seuraavaan.

Testaaminen on ilmaista, sen jälkeen maksaa 9,99 € /kk. Itselle tuo on hyvä summa, koska olen kyllä oikeasti oppinut sanoja tuon avulla. Nyt teen ruoka ja juoma sanastoa. Pysyvään sanavarastoon on kertynyt lähemmäs 800 sanaa.

Suosittelen tsekkaamaan! Löytyy AppleStoresta.

IMG_8871

Tälläinen on aloituskuva. Näen minkä osan olen suorittanut tasosta.

IMG_8866

Näin se näyttää sanan. Sabor on maku. Eli näyttää asian kuvana ja kertoo, mitä pitää laittaa. Eli näyttää siltä, että nainen maistaa jotain hapanta. Yritän siis kirjoittaa kirjaimilla hapan.

IMG_8867

Naputellaan noita kirjainnäppäimiä. 

IMG_8868

Onnistuin kirjoittamaan sen oikein. Silloin aplikaatio myös sanoo sanan espanjaksi. Jää myös kuulemalla mieleen ja kuulee oikean lausuntatavan.

IMG_8869

Se näyttää myös sanan käytettynä lauseessa ja sanoo sen ääneen. Jos menee pieleen, se sanoo silti sanan ja laittaa sen lauseeseen. Tarkoitus on oppia. Pisteitä ei vaan tule.

IMG_8865

Viiden sanan jälkeen tulee yhteenveto. Tässä ensimmäisen osasin melkein oikein. Seuraavat kolme osasin täysin ja kaksi siirtyi pysyvään sanavarastoon. Viimeisestä ei ollut hajuakaan. Pystyin joko jarkamaan harjoittelua tai lopettamaan.

IMG_8872

Yhteenvetona näen tilastoa sekä kyseistä tasosta, että koko aplikaation aikana käytetyistä sanoista. Aplikaatio opettaa 3000 sanaa ja joku juuri sanoi, että tutkimusten mukaan kielellä pärjää, kun sanavarasto on 2700 sanaa. Toki niitä unohtaakin, mutta muistuu mieleen, kun tulee jossain eteen.

Advertisements

2 thoughts on “¿Hablas Español?

  1. Onpas kätevä. Jossain vaiheessa, kun tuntui, että pitäis opetella lisää sanoja, mutta en tiennyt, mitä (tarpeellisia) sanoja en vielä tiedä. Töissä Kanarialla oli kesäisin tosi hiljaista, joten otin sanakirjan ja aloin lukea sitä. Kaikki arkipäivän sanat, joita en tiennyt, kirjoitin lapulle ja sitten opettelin niitä siitä. Olishan tuo ollut helpompaa tollasella aplikaatiolla…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s