Pyromaani

Tulipaloja oli tässä puolen kilometrin säteellä seitsemän kappaletta viiden viikon säteellä. Palot jatkui aina, mihin edellinen päättyi. Maalaisjärkikin sanoi, etta joku hullu siellä touhuaa. Ja näin oli samaa mieltä poliisikin. Alueella oli siviilipoliisit vahtimassa ja saivat kuin saivatkin pyromaanin kiinni viimeisestä isosta palosta.

Se olikin niin suuri, että muutama taloyhtiö joudutttiin evakuoimaan. Itsellä kävin ensimmäistä kertaa mielessä, että mitä pakkaisi mukaan, jos lähtö tulee. Tuuli kuitenkin painoi tulen toiseen suuntaan. Ensimmäistä kertaa näin lentokoneet sammuttamassa. Näyttivät pieniltä lego-koneilta, mutta tehokkaasti toimivat. Täällä osataan kyllä maastopalojen sammutus erinomaisesti. Savu haisi illalla vielä nukkumaanmenoaikanakin.

Pari päivää palosta alkoi ilmestyä uutisia, että tekijänainen on napattu kiinni suurien tutkimusten jälkeen. Hyvä niin.

Mutta yönsä saa nukkua rauhassa. Tuolla lähivuorella, korkeimmalla kohdalla on pieni valkoinen tönö, joka on tehty palotähystystä varten. Eilen iltalenkillä näinkin sen, mistä olen kuullut. Andalucian provincin heput siellä päivystävät paloja. Ja me saamme nukkua yömme rauhassa.

Advertisements

One thought on “Pyromaani

  1. Täälläkin on metsäpalovaroitus päällä lähes koko maassa. Ja en ihmettele näiden aurinkoporotuspäivien jälkeen! Mutta mistä ihmiset saa päähänsä mennä sytyttelemään maastoa tahallaan? Onko se vain täysin selittämätön päähänpisto vai voiko joissain tapauksissa taustalla olla esim. vakuutuspetosyritys? Poltanpa maani / taloni niin saan vakuutuksesta hyvät rahat… Tätä olen aina ihmetellyt, kun Kanariallakin sammuteltiin kuumina kesinä maastopaloja…

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s