Leipominen espanjajauhoilla

Kovasti olen täällä ollessa kuullut sitä, että ei espanjalaisista jauhoista onnistu suomalaisen pulla tekeminen. Moni kokeillut ja moni sanonut samaa. Ja käyttävät suomijauhoja joita saa suomikaupasta. No, piti sitten tehdä focacciaa aiemmin mainittuun naapurijuhlaan.

Tutkin jauhohyllyä ja huomasin jauhojen olevan vähän eri tarkoituksiin. Olin hieman isommassa kaupassa, jossa oli valinnanvaraa. Jauhoja oli friteeraamiseen (joka täällä tosiaan yleistä) ja yleiseen käyttöön. Sitten näin sarjan, jossa oli merkinnät W>100 fuerza, W>200 fuerza ja W<300 fuerza. Tuo paketti, jossa oli W<200, oli nimeltään Repostería ja kuvassa leivonnaisia. Jotenkin päättelin, että tuo fuerza, joka on voima, voisi tässä kohden olla sitko. Nyt en muista, mikä tuossa W<300 kuvassa oli, mutta jotain, mikä ehkä olisi vielä enemmänkin vaatinut sitkoa.

Päädyin siis tuohon Repostería pakettiin.

Hiivan ostaminen oli myös oma juttunsa. Tiedän kyllä, että täälläkin tuorehiivaa. Katsoin ensin kuivahyllyn, kun sattumalta olin kohdalla. Leivinjauheita eli levadura on kyllä vaiks mitä ja yksi olikin leivän kuvalla varustettu. Luulin jo löytäneeni kuivahiivaa, mutta sisälti maissijauhoa. Ei siis sittenkään. Päädyin etsimään tuorehiivaa. Etsin juustohyllyn ja jogurttihyllyn. Maidot myydään täällä lämpimästä. Juu eikä löytynyt. Myyjiltä kysyttyä hiiva löytyi panaderiasta eli leipähyllyistä. Siis kylmästä, koska kaupoissa myydään kakkuja kylmäaltaista. Loogista 😉

Mutta siis uskallan kyllä korvapuustejakin tehdä espanjalaista jauhoista, kun vaan valitsee tuon w<200.

Täydelinen foccaccia lopputuloksena

Advertisements

2 thoughts on “Leipominen espanjajauhoilla

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s