Autohommia

Elämässäni on ollut muutama kerta ilman autoa tilanne sen jälkeen, kun olen 18 täyttänyt. Autoton elämä ei sovi minulle. Se merkitsee enemmän kuin vain kasa peltiä. Se merkitsee vapautta liikkua ja itsenäisyyttä.

Kuitenkin täällä se on taas myös pakollinen. Vaikka myös oikein kiva. Asun 5 km ylämäkeen kylältä. Siellä siis myös lähin kauppa, josta myös juomavesi kannetaan. Ilman autoa ei tulisi toimeen. En kyllä haluaisikaan tulla. Julkiset on ihan jees, jos on vaan muitakin vaihtoehtoja.

Oma rakas Volvo on Puumalassa seisontavakuutettuna. Odottaa siellä tulevaisuutta.

Täällä olen päätynyt vuokraamaan auton. Ja vuokrafirmojahan riittää. On Hertzit sun muut, jossa hinnat ovat kovia. Ei niinkään, jos vaan muutaman päivän on. Täällä kuitenkin auto on vuokrattava moneksi kuukaudeksi.

Sain vuokra-agentiltani vinkin doyouspain.com sivuista, joissa on edullsia autoja. Muutama muukin vastaava löytyy. Miksiköhän niitä nyt sanotaan…eli sivusto, joka kokoaan useiden vuokrafirmojen autot yhteen ja hakee parhaimmat kootusti. Sellainen on tuo, josta olen nyt autoa vuokrannut. Autoa ei saa vuokrattua kuin noin pariksi kuukaudeksi kerrallaan. Se tarkoittaa sitä, että täytyy välillä käydä auto vaihtamassa.

Kun tuin tänne, olin varannut pari viikkoa aiemmin hieman isomman auton ensimmäisiksi päiviksi, jotta saan muuttorumban suoritettua. Valitsin “Ford Focus tai vastaava” auton. Auto oli noin 5 euroa per päivä. Saavuin keskiyön jälkeen, joten saivat myytyä mulle sikakalliin vakuutuksen, joka kattaa kaiken. Hinta 8 euroa päivässä. Tämän lisäksi vuorafirma täyttää auton tankin ja ottaa siitä parikymppiä täyttöpalkkiota. Kun auton palauttaa, saa sitten hyvityksen käyttämättömästä bensasta. Vielä en ole nähnyt uusinta luottokorttilaskua, että onhan bensa palautettu. Saa nähdä, tuleeko sitten joku heman toisensävyinen postaus siitä aiheesta.

Eka auto For Focus farkku, ajettu 800 km. Kiva peli 🙂 Söpökin vielä!

Samantien varasin jo seuraavan auton. Käytin samaan verkkopalvelua ja auton valitsin kuitenkin samasta firmasta kuin tuon edellisen. Eli vuokrafirma on Record. Periaatteessa voisi varata siltäkin suoraan. Doyouspain.comissa oli vaan hyvä tarjous. Varasin nyt pienemmän auton. Ihan hinnan takia. Sain kuudeksi viikoksi auton noin 180 euroa sisältäen sen tankkaushinnan. Nyt en ottanut vakuutusta. Siinä on siis kolareita varten vakuutus. Puutuu vaan rengasrikkoa ja tuulilasirikkoa yms. varten vakuutus. Ja pitää antaa takuusumma autosta talteen. Se on kallis, 600 euroa.

Nyt kun en ottanut vakuutusta, sainkin vähän erinäköisen auton 😀 Päättelin, että kun on kallis vakuutus saa uudemman, kun ei ota, saa jo valmiiksi kolhitun. Tosin, silti auto on uusi, vain 52 000 ajettu. Tälä kertaa Ford Fiesta. Varasin sen teemalla “Citroen C2 tai vastaava”. Ihan kiva menopeli, karvalakkimalli ja joka kulmasta puuttuu maalia. Kiva silti!

Peltsin kanssa ajelulla.
Pikkaisen pienempi auto on kiva. Tiet ovat ahtaita ja varsinkin parkkihalli! Ja parkkihallit! Auto nukkuu kotona talon alla parkkihallissa. Kiva, että on turvassa siellä. Muutenkin jotenkin tuntuu luksukselta mennä hissillä parkkihalliin ja avata automaattiovi kauko-ohjauksella. Tuo isompi Ford juuri ja juuri mahtui tiukassa kurvissa halliin. Ja kuten kuvasta näkyy, ei seinän ja auton väliin mahdu paljon tilaa.

Talossa ei onneksi ole ihan täyttä, monta asuntoa talvella tyhjillään niin mahtuu pyörimään. On siellä onneks Fordilla seurana pari kaveria. Yksi tosin peitelty nukkumaan 😀

Ullakkoasunnon omistajan musta kulkupeli peiteltynä unille.

Advertisements

2 thoughts on “Autohommia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s