Vuokra-asunnon metsästys osa 2

Nyt päästiin vihdoin osaan kaksi. Luonnonvoimat eivät tänään estäneet vuokrasopimuksen allekirjoitusta. Eli vihdoin on koti, kun tammikuussa palaamme Suomen visiitiltä Espanjaan!

Tietenkin tämä sujui hieman espanjalaisittain. Aamulla lähdin aikaisin liikenteeseen ensin poliisilaitokselle. Siellä tapasin tanskalaisen lakiavustajan, joka auttoi minua saamaan NIE-numeron, joka on rekisteröityminen espanjaan. Sitä tarvitaan esim. pankkitilin avaamisessa sekä vakuutusten saamiseen. Eli hyvä olla olemassa. Homma oli espanjalaisittain poikkeuksellisesti ohi viidessä minuutissa. Nimi paperiin ja huomenna on NIE valmis.

Siitä olin valmis siirtymään uuteen kotikylään julkisilla. Kuitenkin aikaa jäi reilusti, joten päädyin kahville (ensi kerta vatsadietin jälkeen!) ja croisantille. Siinä tulikin viesti, että käykö, että tapaamisemme siirretään tunnilla eteenpäin. Kävihän se, mitäpä tässä kiireitä. Jäi luppoaikaa tuhlattavaksi kaupungilla.

Lopulta bussiin ja hurautus 9 km päähän La Cala de Mijasiin. Pääsin sovittuun kahvilaan. Siellä sitten tapaamisaikaan tuli vielä viesti, että ovat puoli tuntia myöhässä. Superodottelupäivä!

Pari kirjoitettiin ja takuu on maksettu! Mutta tämä sopimus on siitä, että asunto on nyt varattu ja vuokrattu mulle. Teemme vielä lopullinen “contractin”, kun avaimet luovutetaan. Siihen tulee sitten lopulliset maksutiedot yms. Eli taitaa tulla vielä osa 3 tästä postauksesta. Mutta se vasta tammikuussa, kun tupsahdamme paikalle.

Paperien kirjoituksessa kestikin pari tuntia. Käytiin läpi elämäntarinat ja kissakuvat 🙂 Agenttipariskunta on samaan ikäluokkaa, joten juttua riittää.

Mutta hitsin hitsin hitsi. Valitettavasti asunnosta ei ole kuvia! Asunto on heillä niin uusi välitettävänä ja itse en kuvia voinut ottaa, kun kävin katsomassa. Nykyinen vuokralainen oli paikalla ja heillä oli tavaraa aika paljon…Kuvat tulevat siis vasta sitten, kun sinne muutamme.

Ja itse La Cala de Mijas on ihana! Pieni kylä keskellä kaikkea. Maalla, mutta ihan kaupunkien vieressä ja välissä. Joka paikkaan pääsee nopeasti. Itse taloyhtiö sijaitsee vuorella, jossa aivan mahtavat lenkkeilymaastot Viljan kanssa. Vuorta ja merta joka suunnassa! Ja talo-yhtiöllä on useampikin uima-allasalue. Kesällä kiva, varsinkin kaikille vieraille 😉

Ja vierashuone tietenkin on olemassa. Ja vieraalle oma kylppäri. Eli nyt vaan buukkaamaan aikaa! Eka varaus on jo lentojentsekkausvaiheessa!

Uusi kotikylämme

Advertisements

5 thoughts on “Vuokra-asunnon metsästys osa 2

  1. Onneksi olkoon! Supertehokasta. Täällä yksi vaihto-oppilaskandidaatti ikävöi teitä. Ja omistajatkin mielellään tulevat piipahtamaan�� t. Pia

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s