Vuokra-asunnon metsästys osa 1

Suunnitelmana oli kirjoittaa yksi kirjoitus vuora-asunnon etsimisestä, mutta prosessi on pidempi kuin yksi postaus. Tässä siis osa yksi ja jatko seuraa.

Aloitin asunnon etsimisen innokkaana jo heti, kun jatkopäätös tänne jäämisestä oli itselle selvä. Tarkoituksena oli löytää isompi asunto, vierashuoneella, samaan hintaan ja vähän kauempana Fuengirolasta kuin nykyinen. Vuoravälitystoimistojen laajuus täällä on kirjava ja toimistoja on vaikka kuinka ja monta. Toimistojen verkkosivut näyttävät normaalisti siltä, ettei niitä päivitetä lainkaan. Osa pitää asuntoja siellä ns. esimerkkinä tarjonnasta, vaikka ne olisivatkin jo vuokrattu. Eräs toimisto, jolta itse tämän nykyisen vuokrasin on espanjalaisen omistuksessa, mutta siellä on suomenkielinen työntekijä. Tosin verkkosivut on käännetty google translationilla, joka en oikein anna luotettavaa kuvaa toiminnasta. Vaikka ihan ok toimisto on lopulta ollutkin.

Päädyin lukuisten surffausten jälkeen parille kokoomasivulle, joissa on paljon alueen asuntoja ja joista pystyi tekemään helposti hakuja oman mieltymyksen mukaan.

Toinen näistä oli elalquiler.com ja toinen pisos.com. Näistä hakemalla löytyi mielenkiintoiset asunnot ja lomakkeen kautta lähetin tiedon, että olen kiinnostunut. Osasta asunnoista näkyi myös välittäjäfirma ja niihin olin suoraan yhteydessä.

 

Osasta ei kuulunut mitään. Ehkä kielihaasteita tai sitten asuntoa ei vaan olekaan. Osasta otettiin yhteyttä. Ensikontaktit sain lokakuun puolivälissä. Silloin kaikki ilmoittivat, etteivät tee vielä sopimuksia tammikuun alkuun, koska ehkä kuitenkin löytävät vuokralaisen, joka haluaa tulla aiemmin. Eli ei auttanut kuin odotella. Sitten otti yhteyttä Monica-välittäjä, joka osoittautui a) hyvää englantia puhuvaksi b) erinomaisen mukavaksi ihmiseksi. Kävin katsomassa hänen ja hänen miehensä esittelemät kolme asuntoa, joista kaksi olisi olleet todella hyviä. Silloin jo kuulin asunnosta, joka olisi mahdollista vuorata tammikuulle, koska vapautuu marraskuun lopussa. Pääsin vihdoin asuntoa katsomaan viikko sitten. Tai piti päästä jo pari päivää aiemmin, mutta sitten esteenä oli Costa Del Solin painajainen. Vesisade.

Ei voitu mennä katsomaan asuntoa, kun satoi vettä. Oikeasti vettä satoi, mutta ei edes kaatamalla. Mutta täällä ei tehdä mitään vesisateella. Näyttö siirtyi kaksi päivää myöhemmäksi. Vuoralainen oli koiransa ja lintunsa kanssa paikalla, kun katsoimme asunnon läpi. Asunto oli samassa yhtiössä kuin yksi aikaisempi katsomani ja tiesin jo, että yhtiö on hyvä. Asunto oikein mukava, vaikkei maisema ollut niin upea kuin aiemmassa, josta parvekkeelta avaitui koko meri. Nyt meri näkyy terassilta kahdessa osassa ja suoraan edessä on uima-allasalue. Ei sekään nyt huono ole.

Hyväksyin asunnon ehdot ja he minun. Sitten vuorossa olisi vuokrasopimuksen allekirjoittaminen. Ensimmäinen tapaaminen oli sovittu, kuluvan viikon tiistaille, mutta silloin satoi vettä. Eli ei onnistu. Siirsimme tapaamisen suoraan torstaille, mutta sitten itse kärsin yhdestä elämäni vatsataudista korkealla kuumeella, joten ei toivoakaan. Nyt yritän sopia asiaa ensi viikolle. Parempi onnistua, kun lento Suomeen lähtee sitten seuraavalla.

Mielenkiintoista tulee vielä olemaan se, miten saan todistettua, että minulla on tuloja. Kaikki maailman todistukset ovat suomeksi. Ja google translator ja suomi tunnetaan, ne ei oikein pelaa keskenään. Suuri käännöstyö on ehkä vielä edessä. Mutta tästä edetään. Saa nähdä millä aikataululla ja miten. Ja sataako taas joku päivä vettä.

Mikä täällä sinänsä on tapauksessani kätevää, asunnon vuokrataan pääosin kalustettuina. Aluella toki paljon asukkaita, jotka vuokraavat asunnon kakkosasunnoksi. Kalustettuna vuokraaminen on tietenkin aiheuttanut oman haasteensa. Jos asunonto näyttää kivalta, saattavat kalusteet olla jotain aivan karmaisevaa. Päinvastaiseen ongelmaan en kuitenkaan ole törmännyt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s